Robert’s Coffee Ratina

"Suklaasorbetti päihittää kyllä minkä tahansa täkäläisen suklaajäätelön. Ihanaa, että näitä saa Tampereelta!"

9.3.2020

On sorbetteja ja sitten on sorbetteja. Minulle ainoa oikea sorbetti on italialaistyylistä, täyteläistä ja kermaista. Se ei siis muistuta rakenteeltaan eikä maultaan juurikaan sitä jäähileistä asiaa, jota usein sorbetiksi nimetään. Olen vieläkin katkera rakkaalle ystävälleni, joka ei Italian matkallaan tullut paikallista täydellisyyttä maistaneeksi, koska ”oli kyllästynyt sorbetteihin”. Älköön kukaan sortuko moiseen erheeseen.

Suomessa parhaat kokemukset olen saanut Porin Jätskibaari Vohvelissa – etenkin heidän mansikkasorbettinsa voisi olla kotoisin suoraan Rooman kaduilta. Olen käynyt vuosien varrella nauttimassa monta kertaa. Yli kolme vuotta sitten tutustuin myös Robert’s Coffeen Gelato Factoryn sorbetteihin Helsingissä Citykäytävän kahvilassa.  Tykästyin niihin, mutta kovin monta kertaa en ole tullut niitä maistaneeksi.

Tullessaani lounaalta Ratinan food courtilta tajusin kuitenkin, että Gelato Factoryn tuotteita on tullut vihdoin Tampereelle! Ryntäsin innokkaasti vitriinin ääreen, ja vegaanisia sorbetteja oli useampia. Valinta oli helppo: sitruunasorbettia ja tummaa suklaata samaan pieneen pahvikippoon. Samaa yhdistelmää olen lusikoinut lukuisia kertoja Piazza Navonalla iltaisin rakkaan vaimoni kanssa.

Kumpikin maku oli onnistunut todella hyvin, ja ne olivat erittäin lähellä italialaista esikuvaansa. Varmasti olisi mennyt Rooman kaduilla ihan täydestä – mutta sen verran paljon olen siellä eri sorbetteja testannut, että kyllä ihan oikeaa eroakin on. Joka tapauksessa loistava suoritus ottaen huomioon, että istuin ketjukahvilassa ostarissa Tampereen keskustassa. Sitruuna oli tarpeeksi kirpeää, suklaassa oli oleellista karvautta, eikä kumpikaan ollut liian makeaa. Äitelyys nimittäin on lähes poikkeuksetta ongelma Suomessa myytävissä sorbeteissa. Suklaasorbetti päihittää kyllä minkä tahansa täkäläisen suklaajäätelön. Ihanaa, että näitä saa Tampereelta!

Tarjolla olisi ollut muuten hyvän näköistä vegaanista kakkuakin, mutta leipomuksia täytyy kokeilla toiste. Suolaista vegaanista vitriinistä ei tällä kertaa valitettavasti löydy – mutta valikoima vaihtelee siltä osin jatkuvasti ainakin Tampereen ja Helsingin rautatieasemien Robert’s-kahviloissa.

Robert’s Coffee Ratina
Ratinan kauppakeskus, 3. krs
Tampere

ma–la 10–19
su 11–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset