Trattoria Don Franco

"Valkosipuliviipaleiden sijaan pizzaan oli lorotettu suuret määrät öljyistä valkosipulihakkelusta."

24.9.2021

Tampere sai Il Poston rinnalle toisen napolilaisen pizzerian, kun Trattoria Don Franco aukesi viime vuoden loppukesästä – vaikeaan aikaan, kun edessä olisivat uudet ravintolarajoitukset. Mutta Don Franco näyttäisi selvinneen, ja olen kuullut parilta tutulta paikasta hyvää. Minulta vei kuitenkin lopulta vuoden, ennen kuin kerkesin paikalle.

Don Franco mainostaa itseään kotisivuilla lauseella ”napolilaisen pizzan paluu”, mitä en ihan hahmota, sillä täällä tosiaan oli jo Il Posto usealla ravintolallaan – eikä napolilaisia pizzoja täällä ollut aiemmin, joten eivät ne ole voineet palatakaan. No, mainoskieli on mainoskieltä. Joka tapauksessa oli selvää, että napolilaisuuttaan mainostavassa pizzeriassa olisi ensimmäisenä testattava marinara.

Pizza saapui pöytään nopsaan. Tomaattikastike oli levitetty tyylillä, ja pizza oli hyvän näköinen, joskin reunoista puuttui sellaista muhkeutta, joka on hyvän napolilaisen marinaran merkki. Asiaan kuuluva rapea kuplinta oli kyllä onnistunut.

Valitettavasti täytyy kuitenkin sanoa, että annos oli täydellinen pettymys, ja syy on yksinkertainen: valkosipuliviipaleiden sijaan pizzaan oli lorotettu suuret määrät öljyistä valkosipulihakkelusta. Siis sitä perinteistä ”Suomi-pizzerioista” tuttua. Minä rakastan valkosipulia, mutta en oikein tässä muodossa. Ehkä pienellä määrällä se olisi mennyt, mutta hakkelusta oli kauheat määrät. Jouduin oikeasti kaapimaan sitä aimo kasan pois lautasen reunalle, että pystyin syömään pizzan, ja silti jäi hieman huono olo.

Tästä johtuen en oikein pystynyt keskittymään pizzaan muuten, koska esimerkiksi tomaattikastikkeen omaa makua oli vaikea erottaa. Taikina oli ihan okei muttei erityisen hyvää – hyvässä napolilaisessa pizzassa kun tulee syötyä aina viimeinenkin muhkea reunan palanen, ja tässä ei sitä himoa syntynyt. Tomaattikastikkeen ja taikinan välinen tahmea avioliitto ei myöskään toteutunut kunnolla.

Harmillista, mutta en minä tätä voi suositella parhaallakaan tahdolla.

Don Franco
Tuomiokirkonkatu 17
Tampere

ma suljettu
ti–to 16–22
pe 11–23
la 14–23
su 14–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset