Hills Dumplings

"Ihan tämän kaltaista ravintolaa ei Suomessa ole toista."

10.12.2021

Arvioin Hills Dumplingsin sen edellisessä osoitteessa Pienellä Roobertinkadulla kolmisen vuotta sitten. Siellä ehdin käydä syömässä kaksi tai kolme kertaa, ja tykästyin paikkaan kovasti – oli niin kaivannut laadukasta mykyravintolaa. Mykyjä kun sai joissain paikoissa ihan hyvinä lisukkeina tai alkupaloina, mutta tähän hienoon ruokalajiin keskittyneitä ravintoloita en ollut löytänyt muita. Sitten tulivat poikkeusajat, ja Hills Dumplings sulki ovensa. Ehdin jo pelätä paikan lopettavan kokonaan, mutta onneksi toukokuussa sain kuulla sen avanneen ovensa uudessa osoitteessa Kalevankadulla. Sen verran vähän pääkaupungin reissuja on kuitenkin, että lounashetki tuolla päin kaupunkia löytyi vasta nyt, ystävän ja kollegan kanssa ennen podcast-nauhoitusta.

Vegaanisissa mykyissä on aina sama sisältö, mutta niitä voi tilata kolmella eri kattauksella. Vanhaa ”Helsingin tyyliä” ei ole enää listalla, mutta päätin kokeilla ”uuden koulun” annosta majoneesilla, paahdetulla sipulilla, kevätsipulilla, chilillä ja korianterilla. Nykyään muuten vegaanisten mykyjen kanssa tulee automaattisesti vegaaninen majoneesi, toisin kuin alkuaikoina – varmistin tämän vielä jälkikäteen (kiitokset ravintolalle pikaisesta ja ystävällisestä vastauksesta). Mykyt olivat mielestäni vielä parempia kuin aiemmilla kerroilla, ja tämä annostyyli oli erinomainen. Annos on toki yksinään kevyt (sen kanssa voi tilata riisi- ja salaattilisukkeen), mutta minulle se sopi, koska olin näkemässä rakkaita ystäviä pitkän kaavan illallisella.

Ystäväni päätti kokeilla lounaaksi talon purilaista: sellaisen olemassaolo listalla yllätti minut ylipäätään! Purilainen oli muhkea ja kiinnostavan oloinen. Sämpylän virkaa teki pinnalta kauniisti karamellisoitunut bao-sämpylä, ja pihvin paikalla mojotti valtavan kokoinen rapeaksi paistettu maissi-papukakku. Maistoin pienen palan pihviä, ja siinä oli mielestäni aika hauska ”kanamainen”, raikasta libanonilaistyylistä falafelia muistuttava maku ja sitkaisen käristynyt pinta. Haluan kyllä kokeilla tätä annosta joskus.

Ihan tämän kaltaista ravintolaa ei Suomessa ole toista.

Hills Dumplings
Kalevankatu 17
Helsinki

ma suljettu
ti–to 11–14, 16–22
pe 11–14, 16–23
la 12–23
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset