Roots Kitchen

"Kokemusta hallitsi pehmeän pesusienimäinen ja aika mauton seitan."

25.2.2022

Arvioin Turun Kauppahallin Roots Kitchenin aikanaan vuonna 2015, kun Hyvä kurkku toimi vielä Sylvi-lehdessä. Silloin söin salaattiannoksen, joka ei kauheasti innostunut. Vuosien varrella olen käynyt siellä muistaakseni vain toisen kerran aterioimassa, mutta silloin en tullut kirjoittaneeksi. Aika oli siis vihdoin paikata tämä aukko blogissa. Helsingin Hakaniemessähän ehdin arvioida Roots Kitchenin pari kertaa ihastuneena, kunnes paikka harmittavasti lopetti siellä. Söin mm. elämäni ehkä parhaan polenta-annoksen!

Kävimme vaimon kanssa pikareissulla Turussa, ja osuimme paikalle perjantaina eli burgerpäivänä. Oikeastaan joku muu lounas olisi kiinnostanut kokeilla mieluummin, koska lounaslista näyttää vaihtelevan tyylistä toiseen. Mutta tällä mentiin. Listalla oli chilimarinoitua seitania seesamisämpylän välissä inkiväärikurkuilla, valkosipulimajoneesilla, pestolla ja salaatilla.

Valitettavasti täytyy sanoa, että kokemus ei järin hyvä ollut. Pesto ja inkiväärikurkut toivat kyllä makua, ja paremmassa ympäristössä ne olisivat tehneet purilaisesta kiinnostavan. Kokemusta hallitsi kuitenkin pehmeän pesusienimäinen ja aika mauton seitan, jota oli isoina kömpelöinä palasina sämpylän välissä. Vaikka kuinka yritin käsitellä pakettia varovasti, liukkaat seitanpalat putoilivat välistä lautaselle. Lisukkeena olevat ranskalaiset oli maustettu ihan kiinnostavasti, mutta harmittavasti ne eivät muuten olleet hyviä: liian lötköjä ja öljyisiä.

Voi olla, että jollain Turun reissulla käväisen vielä kokeilemassa jotain muuta, jos osun paikalle viikolla. Mutta näillä kokemuksilla en pysty paikkaa suosittelemaan.

Roots Kitchen
Turun Kauppahalli
Eerikinkatu 16
Turku

ma–pe 11–17.30
la 11–15.30
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset