Harju 8

"Tunnelma oli niin mukava, että olisin hyvin voinut olla persoonallisessa italialaisessa aamiaisravintolassa."

10.4.2022

Elokuussa kävin syömässä täällä vahingossa valtavan lounaan, ja totesin, että palattava olisi. Ajatuksissa oli istuskelu, napostelu ja viinin siemailu ystävien kesken, mutta uusintavisiitti toteutuikin viikonlopun brunssina. Olimme nimittäin veljessarjan kesken viettämässä viikonloppua kaupungissa, ja meillä oli vuokrakämppä lähistöllä. Etsin sunnuntaille aamiais- ja brunsssipaikkaa, mutta palmusunnuntaina se osoittautui yllättävän hankalaksi. Onneksi kekkasin, että sopiva paikka olisi kivenheiton päässä.

Harju 8 tarjoaa brunssia vain viikonloppuisin. Se ei ole buffetiin nojaava, vaan tarjolla on erillinen brunssiannosten lista. Tarjolla oli selkeämmin aamiaislautasen lisäksi pastaa ja salaattia, mutta päädyin ensin mainittuun eli ”Harjutorin lautaseen”, joka sisälsi paistettua munakoisoa, tofukokkelia, avokadopyreetä, voipapuhummusta, lehtikaalia, hedelmiä ja leipää. Ostokseen kuului myös kahvi vapaalla santsioikeudella, mutta halusin aloittaa capuccinolla.

Lautanen saapui pöytään niin kivan näköisenä, että en edes huomannut munakoison puuttumista vaan iskin kiinni. Tarjoilija oli sen huomannut ja kiikutti nopeasti koison erillisellä lautasella.

Ja olipas hyvää. Munakoiso oli maustettu, paahdettu täyteläiseksi ja tarjottiin kylmänä, jolloin se kävi melkein leikkeleestä. Tällainen kylmä munakoiso on riskialtis laji, mutta nyt se onnistui oivallisesti. Tofukokkeli oli tehty hyvin, papuhummus oli hauskaa ja avokado oli mitä raikkainta.

Erityisesti ihastuin ilmavaan ja rapeaksi paahdettuun leipään sekä lehtikaaliin, joka oli ilmeisesti pikaisesti käytetty melkein kuivalla pannulla ja suolattu kevyesti kuumana niin, että siihen oli tullut pähkinäinen aromi, ja suola auttoi tukemaan kaalin omaa makua.

Olin annokseen kokonaisuudessaan erittäin tyytyväinen. Leipäpala voisi ehkä ollut olla vielä hieman isompi, sillä annoksessa oli niin paljon kahta tahnaa. Mutta tällaisenakin annos oli runsas, vei nälän ja toi terveellisen olon sanoisinko riehakkaan veljesviikonlopun jälkeen.

Ravintola täyttyi syödessämme ihmisistä ja iloisesta puheensorinasta. Tunnelma oli niin mukava, että olisin hyvin voinut olla persoonallisessa italialaisessa aamiaisravintolassa turistimatkalla. Tykkään kyllä tästä paikasta kovasti.

Harju 8
Harjutori 8
Helsinki

ma–su 11–01 (keittiö auki klo 22 asti)
brunssi la–su 11–14
lounas ma–pe 11–15

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset