Cafe Bar Halkolaituri

"Tämähän on valloittavan suloinen pikkuinen ruoka! Vöneriä, hummusta, aurinkokuivattua tomaattia, rucolaa ja marinoitua punasipulia."

9.8.2022

Halkolaituri sijaitsee Helsingissä Kruununhaan itärannalla, kirjaimellisesti laiturilla, purjeveneiden ja -laivojen ympäröimänä. Kollega oli maininnut siitä minulle joskus taannoin: kuulemma ”perunakippoja” saisi vegaanisena versiona. Minähän olen suuri perunan rakastaja, joten tämä kiinnosti, mutta jostain syystä asia haipui mielestä – ja tietysti viimeisten parin vuoden aikana olen vieraillut niin vähän työporukkamme Krunikan toimistolla, että tilaisuuksiakaan ei ole liiemmälti ollut.

Nyt kuitenkin päätimme kokouspäivän päätteeksi käväistä istahtamassa jollain terassilla parin työkaverin kanssa, ja Halkolaituri tuli mieleen. Pieni huikopalakin kun oli paikallaan. Liitutaululla mainostettiin vegaanista versiota, jossa on Vöneriä, hummusta, aurinkokuivattua tomaattia, rucolaa ja marinoitua punasipulia. Tilasin epäröimättä sellaisen oluen kanssa, ja kohta pääsinkin iskemään kiinni. Näköjään hummuksen lisäksi annokseen kuului jonkinlainen majoneesimainen kastike.

Ja tämähän siis on valloittavan suloinen pikkuinen ruoka! Tykästyin välittömästi. Rakastan pienistä uusista perunoista tehtyä perunasalaattia, ja tämä muistutti hieman sellaista, mutta perunat olivat kokonaisia. Ne olivat hyvänmakuisia, ja ne oli keitetty juuri sopivan kiinteään koostumukseen. Seitania oli hyvässä suhteessa perunoihin, ja hummus sekä kastike sitoivat annoksen vallan mukavasti yhteen.

Mitään kovin ihmeellistä kokkaustahan tämä ei vaatinut, mutta joskus yksinkertaisuus on valttia. Tällainen helposti koottava ja luotettavan laatuinen annos on ihan nerokas idea kioskista myytäväksi. Varmasti kävelen tänne toistekin kesäisenä päivänä pienelle lounaalle tai välipalalle, sillä ympäristökin on melko ainutlaatuinen.

Cafe Bar Halkolaituri
Pohjoisranta 5
Helsinki

(ks. vaihtuvat aukioloajat Facebook-sivuilta)

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset