Pretty Boy Wingery Kamppi

"Pretty Boy tarjoaa soijapohjaisia siipiä. Lisäksi kastikevalikoima on aivan poikkeuksellinen."

23.7.2022

Pretty Boy Wingery avasi ensimmäisen ravintolansa Espoon Isoon Omenaan noin vuosi sitten, ja Kampin alueelle nousi toinen tämän vuoden alkupuolella. Nyt pisteitä on myös lentoasemalla ja Triplassa. Nyt satuin yöpymään läheisessä Kampin hotellissa, ja siipiravintola oli sopivan lähellä, kun etsin pientä välipalaa.

Vegaanisista siivistä on kehkeytynyt melkein muoti-ilmiö. Seitansiipiä olen syönyt Tampereella Siipiweikoissa ja Dam Barissa. Huomattavasti yleisempi muoto ovat kuitenkin kukkakaalisiivet, joita olen syönyt ainakin Stall’s Barissa Taalintehtaalla, Tampereella Muusassa ja HOAXissa sekä Helsingissä Junky Veganissa. Parissa muussa paikassakin olen niitä saanut, mutta selvästi heikompana – kaikissa yllä mainituissa annokset ovat olleet hyviä tai erinomaisia (Muusa ja Stall’s Bar selvästi parhaimpina kokemuksina, keskenään hyvin erilaisina).

Pretty Boy tarjoaa jotain ihan muuta: soijapohjaisia siipiä, joiden kaltaisiin en ole törmännyt. Annoksia saa sellaisenaan, ranskisten kanssa tai salaattiannoksen osana – hinta vastaa normaalia keskihintaista tai vähän edullisempaa ravintolan pääruoka-annosta, joten mitään huokeaa pikaruokaa tämä ei ole. Tilaamaani sellaisenaan-annokseen kuului siipiä kuitenkin 200 grammaa, mikä oli varsin muhkea määrä ja oli mielestäni todellakin rahan arvoinen. Siivissä on hyvä rapea ja sopivalla tavalla säikeinen koostumus.

Siipien lisäksi kastikevalikoima on aivan poikkeuksellinen. Vegaanisissa siipikastikkeissa seurataan liian usein americana-henkistä kanansiipien linjaa, mutta koska vegaaniset siivet eivät ole niin rasvaisia, tuloksena tahtoo olla happamuutta, jolta puuttuu vastapainoa (Muusan bang bang -siivet merkittävänä poikkeuksena). Pretty Boy Wingeryssä asiaa on lähestytty tyystin toisella tavalla. Kummatkin vegaaniset kastikkeet pohjaavat pikemmin vahvoihin yrttisiin aromisiin sekä koostumukseen, joka tarttuu hyvin leivitykseen.

Kahdesta vaihtoehdosta valitsin ”Green Papin”: korianteria, chiliä, fraichea, kevätsipulia. Ja tulos oli ihan uskomattoman hyvä! Korianteria oli tajuttoman paljon. Se oli jauhettu varmaan fraichen kanssa kastikemaiseksi tahnaksi, joka kuorrutti siivet täydellisesti. Tulisuutta oli kunnolla, eli tämä kastike ei todellakaan kaipaa kumppanikseen lisädippiä. Lisukkeena olevat sinapinsiemenillä maustetut pikkelöidyt kurkut olivat loistava vastapaino näille mauille.

Toinen kastike on meksikolaisvaikutteinen eikä aineksista päätellen tulinen, joten sen kumppaniksi varmaan kannattaa kokeilla jompaakumpaa vegaanista dippiä: chili–pähkinä tai gochujang-majoneesi.

Tänne palaan ehdottomasti, ja ensi kerralla kokeilen varmaan annosta ranskalaisten ja jonkin dipin kanssa. Saatanpa myös juoda oluen, kun nyt menin alkoholittomalla vaihtoehdolla.

Pretty Boy Wingery Kamppi
Malminrinne 2–4
Helsinki

ma–to 11–21
pe–la 11–23
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset