Cake House Café

"Kakunpalan kylkeen sai vegaanista kermavaahtoa!"

21.9.2022

Runsaat pari vuotta sitten Tampereen Keskustorille, entisiin Pyynikin Munkkikahvilan tiloihin, avattiin kakkuihin erikoistunut kahvila. Vegaanista tarjottavaa on ilmeisesti alkuvaiheessa ollut aika vaihtelevasti, mutta viime aikoina olin törmännyt sen verran useaan otteeseen kehuihin, että lisäsin paikan listalleni.

Ensimmäisellä visiitillä olin suolapalan tarpeessa, ja mitään vegaanista ei ollut, joten kakkujenkin testaus jäisi seuraavana kertaan. Toisella kerralla etsin pelkkää kahvikupposta, ja paikan kauracapuccino olikin ilahduttavan hyvää – ja vitriinin vegaaninen kakkuvalikoima oli sen verran kiinnostava (mm. Oreo-kakkua!), että päätin palata pian makealle suupalalle.

Tilaisuus tuli, kun olin käynyt parturissa lähistöllä, ja minulla oli juuri sopivasti aikaa hengähdystaukoon. Vilkaisin kiinnostuksesta suolaisten vitriinin, ja mitään vegaanista ei ollut tälläkään kertaa. Nyt olin kuitenkin kakkuasialla, ja makeiden vitriinissä oli ilahduttavasti ainakin kolmea vegaanista kakkua! Lappujen mukaan olisi ollut kait neljäkin: mustikka-, omena-, mango- ja Oreo-kakku, mutta mango taisi olla loppunut. En kuitenkaan kysynyt siitä, sillä omena kiinnosti poikkeuksellisuuttaan sen verran, että päädyin siihen.

Kaikki kakut olivat nähdäkseni ”juustokakkutyyliä”, eli murupohja, jonka päällä on jonkinlainen kreemi tai mousse. Klassinen täytekakku olisi kiva joskus nähdä tällaisessa kakkuihin erikoistuneessa paikassa: sen verran harvinaisia ne vegaanisina ovat – tai Tampereella niitä sai säännöllisesti Café Gopalista, mutta sen lopetettua tilanne on ollut heikompi, joskin Mimosan ja Magicakesin yhteistyö kohentanee tilannetta. Turun Gaggui on tämän takia lempipaikkojani Suomessa. Mutta vaikka preferoinkin perinteisiä taikinakakkuja, kyllä hyvä mousse- tai kreemikakkukin tietysti menee.

Mukava yllätys oli, että kakunpalan kylkeen sai vegaanista kermavaahtoa! Tähän ei kovin usein törmää, ja vaahto oli vielä oikein kunnolla paineella pursotettua. Kumppaniksi otin ison kauracapuccinon. Se oli jälleen erinomaista.

Kakku oli jännä ja omaleimainen elämys. Se toi mieleeni Roomassa syömäni ”omenapiirakkaisen” Fatamorganan gelaton, sillä vahvan kanelisen ja paahteisen omenan maku tuli nytkin ihan uudenlaisessa ympäristössä. Tiiviin ja hyvin kasassa pysyvän mutta moussen joukossa maku hämmensi aisteja. Hyytelökerros kakun pinnassa sekä mustikat rikastivat aromia. Olihan tämä lajityypissään vallan erinomainen kakku!

Cake House Café
Keskustori 1
Tampere

ma–pe 9–19
la 10–19
su 11–17

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset