Cafe & Bakery Mimosa (ja Magicakes)

"Porkkalakakku oli erinomaista: vahvan suolainen ja savuinen porkkala, tarpeeksi hapan kermainen täyte ja päällyste, vahva tillin aromi."

25.11.2021

Mimosahan on minulle rakas paikka – se on niitä kahviloita, joita ilman elämäni olisi ollut tyhjempää ja harmaampaa. Vain Lempäälän Siiri ja Ojakadun Vohvelikahvila Tampereella ovat vaikuttaneet elämääni yhtä paljon. Klassisen kaunis Ekberg toki myös on ollut tuiki tärkeä. Kaikenlaista on tapahtunut: Samira siirtyi muihin hommiin, kahvila eli ratikkatyömaan vuodet, remonttikin tehtiin, ja tietysti parin vuoden ajan meininki on ollut vallan erikoista. Mutta vihiksiä on sitkeästi vitriinissä, ja melkein jokaisen peli-illan alla hankkiudun paikalle hengähtämään, lukemaan ja kirjoittamaan.

Uusin muutos, ja iso sellainen, tapahtui aivan äskettäin, kun tamperelainen vegaaninen leipomo Magicakes löi hynttyyt yhteen Mimosan kanssa. Heidän tuotteitaan on saanut tähän mennessä Café Metsonkulmasta, mutta siellä en ole ehtinyt niihin vielä tutustua, joten tämä kiinnosti kovasti.

Saavuin paikalle aiemmin iltapäivällä kuin olin ajatellut, ja päivän Magicakes-leipomukset eivät olleet vielä valmiit. Vitriinissä oli kyllä muhkeaa suklaakakkua, mutta kahvilan omistaja kertoi, että porkkalakakkua olisi tulossa. Koska minulla ei ollut kiirettä, ja kirjoitustöitä oli paljon, jäin odottamaan. Voileipäkakkuahan ei saa käytännössä koskaan vegaanisena mistään. Itse olen tehnyt sitä lukuisia kertoja, mutta sen verran työlästä hommaa se on, että harvoin jaksan. Lisäksi pienen voileipäkakun tekemisessä ei ole mitään järkeä, joten sitä tekee aina ihan liikaa. Sopivan kokoisen palan tilaaminen vitriinistä on silkkaa luksusta.

Porkkalakakku oli erinomaista: vahvan suolainen ja savuinen porkkala, tarpeeksi hapan kermainen täyte ja päällyste, vahva tillin aromi. Leipä oli kosteaa, kuten asiaan kuuluu. Tätä olisin voinut syödä useammankin palasen.

Testasin myös Magicakesin suklaakakkua. Sekin oli oikein hyvä, vaikkei ihan täysin minun tyyliseni, koska en ole kovin perso makealle enkä rasvaisille kuorrutteille. Ja tietysti taustalla oli tuoreet kokemukset Gaggui kaffelassa, jonka kakuille mikään paikka ei ole vielä pärjännyt, sekä Pasilan Outrun Caféssa. Magicakesin kakussa suklaan karvaus pääsi kuitenkin hyvin esiin, mikä antoi vastapainoa makeudelle, ja kuorrutuksessa saattoi olla myös hieman rasvaisuutta taittavaa suolaisuutta. Tällaisten kakkujen joukossa se kuului kyllä ehdottomasti parhaimmistoon.

Paljon onnea uudelle liitolle!

Cafe & Bakery Mimosa
Itsenäisyydenkatu 16
Tampere

ma–pe 10–18
la-su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset