Everest Himal

"Koftat olivat oivallisia. Ruokalaji sopii niin monenlaiseen soosiin, että lempeän masalan jälkeen oli kiva kokeilla tällaista tulisuutta."

12.9.2022

Tämä on ensimmäinen Hyvän kurkun arvio Raumalta! Edellisestä reissusta tuonne olikin vuosikausia, enkä elämässäni liene Raumalla kovin monta kertaa käynyt. Olimme palaamassa sukuloimisreissulta vaimon, hänen veljensä ja anopin kanssa, ja pitkän päivän päälle piti saada jotain apetta. Kännykkäselailulla valinta osui nepalilaiseen Everest Himaliin vanhan Rauman ytimessä.

Listalla näkyi olevan kaksi vegaaniseksi merkittyä annosta, joista päädyin epäröimättä kasviskofta-annokseen. Tarjoilijamme ja varmaan myöskin kokkimme oli hyvin selvillä vegaanisesta ruokavaliosta, joten vegaanisena tilattuun annokseen tuli naan-leivän sijaan papadumeja, ja raita jäi pois. Listalla annos on keskivahva, mutta tilasin sen tulisena, sillä yleensä olen kokenut sen kannattavan.

Täytyy kuitenkin sanoa, että tällä kertaa keskivahvakin olisi varmasti riittänyt. Sen verran hurja polte oli annoksessani, että syöminen oli koettelemus – mutta pelkästään positiivisessa mielessä, sillä rakastan hyvin tulisia ruokia. Tämä oli sellaista ruokaa, jota syödessä polte kertautuu niin, että hengitys alkaa sattua. Eli jos ei ihan näin paljon tykkää chilistä, suosittelen keskitulista: tosin vaimoni sellainen annoskin oli hyvin tulinen.

Koftat olivat oivallisia. Olen syönyt niitä viime aikoina paljon Porin VegPointissa, ja tykkäsin näistä ihan yhtä paljon – ruokalaji sopii niin monenlaiseen soosiin, että lempeän masalan jälkeen oli kiva kokeilla tällaista tulisuutta. Tuhtiakin tämä oli, kun kaalien ja perunan lisäksi aineksena oli vihreitä papuja. Nälkä lähti.

Juomaksi tilasin ison pullollisen aivan erinomaista gurkha-olutta, jonka juomiseen tuotiin mukava metallinen muki. Listalla oli väkijuomissa myös khukri-rommia, jota olen joskus maistanut ja ihastunut. Pidempänä ja kosteampana iltana olisin varmasti ottanut sitä, mutta nyt oltiin reissussa pikemmin myöhäisellä lounaalla tai aikaisella illallisella.

Erinomainen kokemus, jonka jälkeen tosin sai vähän puhallella.

Everest Himal
Kuninkaankatu 19
Rauma

ma-pe 11–21
la 12–21
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset