Street Canteen

"Tofu oli pinnalta rapeaa ja kastikkeessa hyvin pyöriteltyä, sisältä munakasmaisen pehmeää. Oivallista."

31.10.2022

Eräs Hyvän kurkun lukija vinkkasi taannoin tämän Kaivopihan uudessa ”ravintolamaailmassa” toimivan malesialaisen ravintolan. En ollut kuullutkaan siitä, vaikka Hesarin arvio löytyy jo viime vuoden kesältä – enpä tosin ollut kuullut koko ravintolamaailmasta. Ihan kaikkia ison kirkon ravintolaskenen muutoksia ei maalaishiiri pysty seuraamaan.

Kävin vilkaisemassa paikkaa kirjamessujen viikonloppuna, mutta hintavahko brunssi ei silloin innostanut lounasta etsiessäni: vegaanista valikoimaa kyllä oli ihan kivasti, mutta ei ehkä sittenkään hintaan nähden minulle ihan tarpeeksi tai riittävän kiinnostavasti. Päätin kuitenkin käydä vilkaisemassa kokouspäivän päätteeksi, kun Syö-viikot olivat käynnissä ja olisi kätevä tilaisuus testata ruokaa illalla kohtuuhinnalla. Vegaanisena oli tarjolla tofua pähkinäisessä satay-kastikkeessa.

Malesialaista ruokaa olen syönyt aika vähän: tamperelainen Borneo on vanha suosikki, mutta siellä en ole käynyt pitkiin aikoihin – en mistään erityisestä syystä, ei vain ole tullut mentyä, kun vaihtoehdot ovat monipuolistuneet. Tampereen Whateverissä näkyy välillä olevan malesialaisia ruokia tai niistä vaikutteita saanutta fuusiota.

Lautasella oli tofun, kastikkeen ja riisin lisäksi mukava pieni lehtikaalisalaatti, johon en olisi arvannut tällaisessa ravintolassa törmääväni – ja se sopi pähkinäisen maun kanssa erinomaisesti yhteen. Tofu oli pinnalta rapeaa ja kastikkeessa hyvin pyöriteltyä, sisältä munakasmaisen pehmeää. Oivallista. Kastiketta oli runsaasti niin, että riisiä söi mielellään sen kanssa. Tämän tyylisen annoksen olisin voinut hyvin saada Whateverissa, mikä on tietysti kehu. Lounasaikaan mukaan kuuluu salaattipöytä, jota mainittu lukija kehui.

Lounasvalikoima vaihtelee parillisina ja parittomina viikkoina. Harmillisesti verkon listasta ei annosten vegaanisuutta tai muuntamismahdollisuutta juuri näe, mutta ilmeisesti vegaanista ruokaa on tosi usein tai aina saatavilla. Kiva lisähän tämä paikka on aseman seudun valikoimaan!

Street Canteen
Kaivopiha
Mannerheimintie 3
Helsinki

ma–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su 13–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,