Dong Bei Hu

"Illallinen oli menestys. Ehdottomia suosikkeja olivat ihanan paahteiset pavut, 'neulamuikuiksi' kaverin kutsumat sienet, kummatkin tofu skin -ruoat (kylmä oli erityisen hyvä!) ja peruna."

15.12.2022

Iloitsin elokuisessa arviossani tämän rakkaan kiinalaisen ravintolan paluuta. Silloin herkuttelin tofu skin -suosikeillani, mutta päätin ehdottomasti palata mahdollisimman pian jollain porukalla, jotta olisi tilaisuus kokeilla keittiön antimia laajemmalla kirjolla. Sopiva tilaisuus tuli, kun järjestimme työporukalla vuoden viimeisen kokoontumisen.

Kasvisruokien listalla on monia samoja ruokia kuin ennenkin, mutta jotkut rakastamani annokset olivat poistuneet. Niinpä varatessamme pöytää etukäteen kyselin, josko näiden tilaaminen onnistuisi, ja henkilökunta täytti mieluusti toiveemme. Tilasin edellisessä arviossa mainitut kylmän ja lämpimän tofu skin -annoksen, pari parsakaaliannosta, siitakesieniä vihanneksilla, munakoisoa korealaisittain, vihreitä papuja kivipadassa, pari erilaista tofuannosta, valkosipulikurkkuja, paistettuja perunatikkuja sekä uppopaistettuja mausteisia pikkusieniä.

Alkujaan meitä piti tulla kymmenen, mutta lopulta monista syistä kynnelle kykeni vain seitsemän – onni onnettomuudessa, sillä kymmenelle tilaukseni olisi ollut sittenkin hieman liian pieni. Me seitsemän nimittäin putsasimme lautaset vauhdikkaasti. Nälkä ei jäänyt, vaan kaikki olivat tyytyväisen täysiä. Vanha muistisääntö tämän tyylisessä kiinalaisessa on, että annoksia kannattaa tilata aina vähän enemmän kuin aterioijia, mutta mitä isompi porukka, sitä suurempi ”jakojäännös” kannattaa olla tietysti.

Illallinen oli menestys: kollegani tykästyivät oikeastaan kaikkeen. Ehdottomia suosikkeja olivat ihanan paahteiset pavut, ”neulamuikuiksi” kaverin kutsumat sienet, kummatkin tofu skin -ruoat (kylmä oli erityisen hyvä!) ja peruna. Myös munakoiso ihastutti – ja se olikin paras versio tällaisesta korealaistyylisestä, jonka olen maistunut: kastikkeessa oli syvyyttä.

Kaikki oli hyvää, mutta tämä porukka on aikanaan ihastunut niin paljon tuliseen mapo tofuun ja dry pot tofuun yhdessä sittemmin lopettaneessa ravintolassa, että sellaista moni vielä kaipasi kattaukseen. Siis sellaista, että syödessä vähän sattuu ja taustalla humisee fermentoitujen papujen tuoma umami. Tällä hetkellä tuon tyylistä tosi tulista tofuruokaa ei Dong Bei Hun listalta löydy, mutta sellainenkin varmasti onnistuisi etukäteen tilaamalla – niin innokkaasti asiakkaan toiveita toteutettiin nytkin.

Talon puolesta meidät yllätettiin vadillisella vesimelonikuutioita ja lasillisilla riisiviiniä, mikä oli erinomaisen mukavaa. Osa meistä kokeili myös yhtä suosikkijuomistani eli todella ärtsyn väkevää riisiviinaa, joka muistuttaa paljon vaaleaa grappaa. Kovin suureen suosioon se ei tainnut nousta, mutta minä tykkäsin älyttömästi.

Dong Bei Hu on edelleen parhaita kiinalaisia ravintoloita, joissa olen käynyt.

Dong Bei Hu
Rauhankatu 15
Helsinki

ma–pe 11–21
la–su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset