Thai Vegan Kitchen

"Suutuntuma oli täyteläinen, pehmeä ja samalla sitkainen ja pinnasta monessa kohtaa rapsakan karamellisoitunut. Söin annokseni aivan huumaantuneena."

23.1.2023

Kirjoitin edellisen arvion Thai Vegan Kitchenistä vuoden 2021 syksyllä, pian ravintolan avauduttua. Kokemushan oli aivan mahtava. Sen jälkeen olen ehtinyt käydä paikan päällä harmillisesti vain ehkä kaksi kertaa: marraskuussa 2021 söin päivän erikoisen hoisinkastikkeella ja ihanan kirpeän riisivanukkaan, ja elokuussa 2022 laabin munakoisolla. Tämmöistä tämä ruokablogaajan elämä on: rakkaisiin paikkoihin kerkeää liian harvoin. Etenkin täysin vegaanisia ravintoloita olisi myös mukava tukea – herkuttelun nautinnon lisäksi – sillä liian moni on joutunut viime vuosina lopettamaan.

Thai Vegan Kitchen oli ollut pitkään uusinta-arvioiden listani kärjessä, mutta otin asiakseni mennä syömään, kun he kertoivat somessa uudesta kehitelmästään – vegaanisesta ”not really pork bellystä”. Tämä herneproteiinipohjainen tuote jäljittelee klassista sitkaista ja rasvaista suutuntumaa, joka on olennainen monissa perinteisissä ruokalajeissa (ja tässä lienee ihan riittävä vastaus siihen iänikuiseen ja uuvuttavaan itsetietoiseen kysymykseen). Possuja satuttamatta kokit pääsivät siis laajentamaan repertuaariaan. Tätähän olisi testattava!

Saavuin paikalle samalla minuutilla, kun ravintola aukesi, ja pyysin ”pork bellyä”. Itse asiassa tilatessa ei ollut edes puhetta, minkä annoksen kanssa se tulisi – tuotteen saa korvattua yhden euron lisämaksulla mihin tahansa annokseen, mikäli oikein ymmärsin. Tällä kertaa se tuli ilmeisesti osana perinteistä phad ka phrau -annosta, jossa oli ainakin kukkakaalia, parsakaalia, lehtikaalia, kesäkurpitsaa, porkkanaa ja kiinankaalia.

Minkälaista tämä oli? Ei herranjestas miten hyvää! Tosi vaikea tätä on kuvailla tai verrata mihinkään muuhun, koska en tietenkään ollut koskaan esikuvaa maistanut, en edes nuoruuden sekasyöjäaikoina (perinteinen kaakkoisaasialainen keittiö oli melko kaukainen asia 70- ja 80-luvuilla). Suutuntuma oli täyteläinen, pehmeä ja samalla sitkainen ja pinnasta monessa kohtaa rapsakan karamellisoitunut. Söin annokseni aivan huumaantuneena. Ja siis kaikki oli tosi hyvää, kuten aina, mutta tähän tietysti keskityin.

Suosittelen kokeilua mitä lämpimimmin, usutan suorastaan!

Thai Vegan Kitchen
Lapinlahdenkatu 9
Helsinki

ma–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset