Ravintola Afgan

"Munakoiso oli kypsennetty juuri prikulleen oikein, ihanan pehmeäksi, ja kuoreen oli tullut mukavaa paahteisuutta."

6.2.2023

Viime vuoden kesällä Siperiassa toiminut Fabric-ravintola koki muodonmuutoksen afganistanilaisen keittiön keitaaksi – samojen yrittäjien luotsaamana. Kuulin kuitenkin ravintola Afganista vasta jokin aika sitten, kun Hyvän kurkun lukija lähetti minulle viestiä kehuen kokemuksiaan. Verkkosivuilta kävi ilmi, että ruokalistalta olisi saatavilla lukuisia annoksia vegaanisina! Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmän keskusteluista päätellen myös lounasaikaan on ollut tyytyväisiä vegaanisen aterian etsijöitä. Minä kuitenkin halusin ehdottomasti aloittaa testauksen listaruoalla.

Sovimme tapaamisen Hyvän kurkun Samulin kanssa. Ja sattumalta tästä kehkeytyi myös juhla-ateriamme, sillä Samuli tuli mukaan Hyvään kurkkuun viisi vuotta sitten! Samulihan on vanhimpia ystäviäni: alkujaan klassisen Dungeons & Dragonsin äärellä solmittu ystävyys on vain syventynyt ja laajentunut (ja pelikin jatkuu edelleen, itse asiassa tänään taas!). ”Konehuoneen” hoitaminen on korvaamaton apu, sillä tuskin jaksaisin päivittää näin ahkerasti, jos koko logistiikkakin pitäisi hoitaa.

Alkuruoaksi otimme täytetyn bolani-piiraan kahdelle. Tai pikemmin tämä oli jonkinlainen täytetty räiskäle tai ohutleipä. Joka tapauksessa ihan älyttömän hyvää! Sisällä oleva purjo oli haudutettu tyystin täydelliseksi: pehmeä ja makea purjo on ylipäätään lempimakujani maailmassa, mutta kun sen kumppaniksi tuli vielä oiva taikina, maustettu jugurtti ja mahtava tomaattisalsa, olimme Samulin kanssa haltioissamme.

Pääruoaksi Samulin oli tarkoitus ottaa vegaaninen kebab, mutta seitan oli väliaikaisesti lopussa. Niinpä hän päätyi ashakiin eli afganistanilaisiin taikinanyytteihin, jotka tarjottiin sahramijugurtin ja linssimuhennoksen kera. Tämäkin annos oli aivan erinomainen, joskin bolanin kanssa purjotäyte oli aika samaa makumaailmaa.

Oma pääruokani oli borani banjan eli friteerattu puolikas munakoiso täytettynä linssimuhennoksella, jugurtilla ja vegaanisella fetalla. Viimeksi olen syönyt tämän henkisen annoksen, seitantäytteisenä, jyväskyläläisessa Ephesuksessa. Ylistin tuota annosta, mutta tämä oli vielä paljon parempi! Munakoiso oli kypsennetty juuri prikulleen oikein, ihanan pehmeäksi, ja kuoreen oli tullut mukavaa paahteisuutta. Talon riisi oli oiva kumppani sille.

Afgan on aivan mahtava lisä tamperelaiseen ravintolatarjontaan! Toivoa sopii, että se löytää asiakkaansa, sillä ihan tällaiseen ruokaan en ole törmännyt missään muualla.

Ravintola Afgan
Liikekeskus Siperia
Finnlaysonin alue

ma–to 10.30–21
pe 10.30–22
la 12–22
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset