Roots Vallila

"Jugurttiannos oli erinomainen! En tiedä, mitä jugurttia siihen oli käytetty, mutta se oli ihanan lohkeavaa, raikasta eikä minun makuuni liian rasvaista vaan sopivasti. Vastapainona oli hilloa ja kaikenlaista myslitilpehööriä."

9.6.2023

Silloin kun työporukkamme toimisto oli vielä Brahenkentän lähellä, kävin usein lounaalla tai kahvittelemassa Roots-kahvilassa. Oli vähän hämmentävää löytää itsensä joogastudio–kahvilan vakiasiakkaana: olen kuitenkin tällainen keski-ikäinen ukkeli pieneltä paikkakunnalta, etäältä pääkaupungin meiningeistä. Mutta tämä kahvila oli äärimmäisen vieraanvarainen ja vastaanottavainen, mikä näkyi myös asiakaskunnan kirjossa.

Jossain vaiheessa Roots lopetti, ja tilalle tuli OHMYGOODNESS: sekin joogastudion ja kahvilan yhdistelmä. Roots siirtyi Vallilaan joko heti tai myöhemmin, mutta idealtaan OHMYGOODNESS oli hyvin samanlainen, joten jatkoin asiakkuuttani kotoisissa tunnelmissa. Sovin sinne monta tapaamista, minusta otettiin ehkä elämäni mukavin haastatteluvalokuva (Lapin Kansaan), ja vaimokin tykkäsi, kun vierailimme. Rootsin arvioin blogiin jo 2016, OHMYGOODNESSin 2019. Ihastuin edellisessä etenkin erilaisiin vohveleihin ja jälkimmäisessä ceasar-salaattiin sekä ”Big Boss” -aamiaiseen tofukokkeleineen. Syyskuussa 2020 sain kuulla uutisen OHMYGOODNESSin lopettamisesta, ja olin kovin surullinen.

Roots Vallila on ollut minun to eat -listallani siis jo vuodesta 2019 asti, mutta jostain syystä minun on ollut hankala hankkiutua sinne suunnalle kaupunkia. Kun työporukan tapaamiset siirtyivät Krunikkaan ja ystävätkin muuttivat pois Kurvista, eikä niillä kulmilla ollut enää Vegekauppaa, alkoi tuo puoli kaupunkia olla aina oma reissunsa eikä helposti yhdistettävissä työjuttuihin. Säännölliset vapaaehtoistyöhön liittyvät tapaamisetkin loppuivat Vallilan suunnalla. No, eipä sinne pitkä matka ratikalla ole, ja usein minulla on aikaa tapettavana ja varaa pariin ylimääräiseen HSL-lippuun, joten laiskuutta tämä enemmän on. Joka tapauksessa nyt olin luentovideon kuvauksissa Vallilassa ja hoksasin tilaisuuteni tulleen. Oli myös kiva nähdä Puu-Vallilaa pitkästä aikaa.

Roots Vallilan ilme on hyvin samanlainen kuin Vaasankadulla, ja tykkään tästä avarasta koruttomuudesta. Niin, ja kaikki tosiaan on täällä vegaanista!

Tarjolla olisi ollut useita (koko päivän) aamiaisvaihtoehtoja sekä kulhoruoka-annos, mutta päädyin ostamaan erillisiä asioita. Halusin kokeilla täytettyä bagelia, ja turkkilainen jugurttiannos näytti herkulliselta. Kylkeen tilasin capuccinon.

Jugurttiannos oli erinomainen! En tiedä, mitä jugurttia siihen oli käytetty, mutta se oli ihanan lohkeavaa, raikasta eikä minun makuuni liian rasvaista vaan sopivasti. Vastapainona oli hilloa, muistaakseni omenaista, ja kaikenlaista myslitilpehööriä. Suosittelen lämpimästi! Bagel oli sekin varsin hyvä – artisokat ja puolikuivatut tomaatit sopivat hyvin yhteen, mutta runsas hummus teki syömisestä hieman sottaista. Toisaalta sellaistahan bagelin kanssa on, ja ainahan sen voi halutessaan avata.

Jäin lukemaan ja kirjoittamaan aika pitkäksi aikaa. Minulla oli sovittuna illallistapaaminen, ja tämä myöhäinen aamiainen kävi hyvin lounaasta. En kuitenkaan halunnut vallata pöytää turhan pitkään syömättä ja juomatta, ja kun en tänne välttämättä ihan heti pääsisi takaisin, tilasin vielä inkivääri-porkkanamehun (siitä tuli vahvoja Vaasankadun muistoja!) ja croissantin viikunahillolla. Croissant oli varsin kelpo – tyyliltään tosin selvästi terveellinen eikä sellaista ihanaa ranskalaista rasvaöveriyttä kuin edesmenneessä Tartinessa. Jälkimmäinen on (ylläri) enemmän minun juttuni, mutta kyllä minä tämän mieluusti söin.

Tämä oli ihana paluu muistoihin, ja varmasti minä hankkiudun tänne uudestaankin, kun vihdoin sain aikaiseksi. Seudulla on useampi testattava tai uudelleentestattava ravintola, ja voisin tulla vaikka lounaan jälkeiselle korvapuustille.

Roots Vallila
Eurantie 8
Helsinki

ma–pe 8–17.30
la 9–14
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset