Osteria da Filippo

"Lopputulos oli varsin onnistunut ennen kaikkea siksi, että yksi pizzan täytteistä on ihana friarelli."

9.9.2023

Noin vuosi sitten kirjoitin ensimmäisen blogiarvion Raumalta, ja tällä kertaa päädyimme samalla porukalla syömään torin toiselle laidalle Osteria da Filippoon. Olin tutkinut Facebookin Vegaaninen Rauma -ryhmän keskusteluita, ja tämä nousi esiin hyvänä vaihtoehtona seurueellemme. Varasimme pöydän hyvissä ajoin tuntia aiemmin tien päältä, ja hyvä näin, sillä osuimme paikalle varmaan lauantaipäivän kovimpaan ryysikseen. Pizzoja saimmekin odottaa melko pitkään.

Listalla ei ole mitään valmiiksi vegaanista, ja lukuun ottamatta vapaavalintaisten täytteiden pizzaa ei myöskään juuri vaihtoehtoja, jotka päältä katsoen vaikuttaisivat lupaavilta vegaanisina versioina. Mainitussa ryhmässä oli kuitenkin kiitelty Monna Lisa (Monna on Rauman kaupunginosa) -pizzan vegaanista versiota, joten tilasin sen. Melko lailla tätäkin annosta pitäisi muokata, sillä normaalisti sen pohjana on kerma-pinaattikastike ja siihen kuuluu vuohenjuustoa ja mozzarellaa.

Lopputulos oli kuitenkin varsin onnistunut ennen kaikkea siksi, että yksi pizzan täytteistä on ihana friarelli, josta olen kirjoittanut aiemminkin. Se on italialaisen keittiön suosikkimakujani, ja tässä pizzassa saksanpähkinä oli sille oivallinen kumppani. Pidin myös kovasti mehevistä puolikuivatuista tomaateista. Niissä osissa, joissa näitä täytteitä ei ollut, maku ei ollut kummoinen, eli annoksen muokkaus vegaaniseksi näkyi. Puuttui pohjakastikkeen tuoma maku.

Kokonaisuutena tämä pizza ei siis noussut lempipaikkojeni tasolle Helsingissä, Porissa ja Tampereella, mutta jos Raumalla kaipaa pizzaa ja tykkää tämänhenkisistä selkeistä italialaisista mauista, mieluusti tätä suosittelee. Silti palatessani varmaan päätyisin tomaattipohjaiseen pizzaan vapaavalintaisilla täytteillä, ehkä juustottomana versiona, joka toimii useimmiten paremmin minulle.

Osteria da Filippo
Isokirkkokatu 9
Rauma

ma suljettu
ti–to 11–22
pe 11–23
la 12–23
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset