Café Lasipalatsi

"Tämä on turvallista perusruokaa, ei ihmeellistä, mutta tyytyväinen minä lounaaseeni olin."

13.10.2023

Olen arvioinut Lasipalatsin pari kertaa aiemmin, viimeksi kolme vuotta sitten. Olen nauttinut niin aamiaisista kuin iltapäiväkahveista, ja kerran pari olen istunut viinilasillisella ystävän kanssa takapihan terassilla. Jo jokin aika havahduin kuitenkin siihen, että kahvilan lounasbuffetin tarjontaan on lisätty säännöllisesti myös vegaanisia ruokia.

Joskus tarjolla on vegaanisena lämmin pääruoka ja keitto, joskus vain toinen. Tätä kirjoittaessani viikon lounaslistalla löytyy mm. marokkolaisia kasvispihvejä, härkis-borchkeittoa ja näkki-juurespyttipannua. Annosten tyylit vaihtelevat laajalti, ja mukavasti joukkoon mahtuu sellaisia kotimaisia klassikoita kuin kaalikääryleitä tai nakkikastiketta. Ensimmäisenä huomioni kiinnitti kuitenkin, kun kahvila mainosti vegaanisia schnizeleitä!

Aikomuksena oli käydä täällä jo monta kertaa aiemmin, mutta kun satuin olemaan näillä kulmilla lounasaikeissa, listalla ei ollut juuri silloin innostavaa annosta. Nyt kuitenkin, kun saavuin kaupunkiin tavallista myöhemmin, suoraan lounaalle, mainitut schnitzelit sattuivat olemaan tarjolla. (Edellisenä päivänä olisi ollut mainittuja kaalikääryleitä, jotka olisivat kiinnostaneet vielä enemmän.) Sovin treffit kollegan kanssa ja viipotin innoissani paikalle.

Kahvilan lounas on tyyliltään hyvin perinteistä kotiruokahenkistä lounaslinjaston apetta. Tuli mieleeni taannoinen vierailu Tampereen Ståhlbergillä, joskin siellä vegaaninen valikoima on runsaampi. Salaattipöydässä oli vain yksi vegaaninen ruokalaji, mutta se oli oivallinen: paahdettu juures-sieni-kurpitsa-parsakaalisalaatti puolukkakastikkeella. Lisukkeeksi oli lohkoperunoita.

Schnitzelit vaikuttivat samanlaisilta kuin Muu Wienerleikkeet ja varmaan olivatkin niitä. Eiväthän ne kovin kummoisia ole, etenkin kun tuoreessa muistissa oli vierailu Turun Komppelissa kirjamessujen aikaan (vanhempi arvio täällä). Toisaalta linjastolla ei vaikuttanut olleen annosrajoituksia, joten isoruokainen ihminen olisi voinut ottaa aimo annoksen – minulle riitti tänään kaksi. Kastikkeena oli varsin hyvä sitruunainen majoneesi.

Tämä on turvallista perusruokaa, ei ihmeellistä, mutta tyytyväinen minä lounaaseeni olin. Käyn ehdottomasti uudelleen testaamassa muita ruokalajeja. Kahvilan vitriinin valikoima oli aika kiva. Vaikka vanhaa suosikkiani porkkalaleipää ei ollut, löytyi juustosämpylöitä, sitruunapullaa, suklaaleivoksia, ja jugurttikulhojakin olisi ollut saatavilla vegaanisina.

Café Lasipalatsi
Mannerheimintie 22–23
Helsinki

ma–ti 8–18
ke–pe 8–20
la 10–20
su 11–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset