Ståhlberg Lunch & Catering

"Palvelu oli ystävällistä, ja kaikki vegaaninen syötävä lämminlinjalla ja salaattipuolella esiteltiin minulle selkeästi – ja sitä oli ilahduttavan paljon!"

22.2.2023

Viime syksynä Näsilinnankadun ja Hämeenkadun risteykseen aukesi Ståhlberg-kahvilaketjun upouusi lounaspaikka, joka on auki ainoastaan lounasaikaan maanantaista lauantaisin. Vaimo pisti uutisen merkille saman tien, sillä yllättäen lounasravintolassa oli tarjolla säännöllisesti vegaanista ruokaa!

Sanon ”yllättäen” siksi, koska Ståhlbergien track record vegaanisuudessa on ollut tätä ennen melko surkea. Lempäälässä ennen Siirin perustamista kävin Ståhlbergilla kahvilla aika usein, mutta vain kahvilla, koska ei vitriinissä ollut minulle koskaan mitään. (Tuoretta leipää kyllä kävimme ostamassa mukaan silloin tällöin, jo vuosia ennen Lempäälään muuttamista aiemmassa leipomokahvilassa.) Ideaparkin Ståhlbergissa olen käynyt aina välillä kuikuilemassa, mutta ei sielläkään ole juuri mitään näkynyt yhtä leivosta lukuun ottamatta. Lounasvalmiutta kyselin joskus, mutta se kuulosti suunnilleen samalta kuin omat yhdeksänkymmentäluvun alun opiskelijakokkailuni, joten jätin väliin. Ja viereisen Linkosuon appeet ovat olleet oikein hyviä.

Niinpä säännöllinen vegaaninen kotiruokatarjonta buffetista kiinnosti kovasti! Minulla oli aikeissa käydä täällä jo monta kertaa aiemmin, mutta usein nämä venyvät. Nyt visiitti istui päivän logistiikkaan.

Palvelu oli ystävällistä, ja kaikki vegaaninen syötävä lämminlinjalla ja salaattipuolella esiteltiin minulle selkeästi – ja sitä oli ilahduttavan paljon! Lautaselleni valikoitui kermaisia uuniperunoita, nakkikastiketta, härkis-kasviscurrya, ruusukaalia, papu-tofusalaattia, lantturaastetta rusinoilla (kouluaikojen klassikko!) sekä seitannakki-tofu-riisi-oliivisalaattia.

Kun Tampereella ollaan, tämä tietysti vertautui kasvis-kotiruokaravintola Papu ja Padan antimiin. Läheskään niin hyvää ruoka ei ollut, mutta Papu ja Pata onkin tyystin ainutlaatuinen, ihmeellinen, rakas. Mitään sellaista paikkaa ei muualla Suomessa olekaan.

Tykkäsin kuitenkin tästä ateriasta. Ruoka ei ollut ihmeellistä, mutta se oli aivan hyvää. Se oli täyttävää ja monipuolista, ja riisisalaatti nakkeineen oli suorastaan herkullista! Vähän harmitti, etten ottanut sitä selkeästi enemmän. Ruusukaalit oli laitettu hyvin, ja curry oli hyvää mutta muistutti pikemminkin täyteläistä juuresmuhennosta.

Nakkikastikkeesta puuttui tarpeeksi paahdettujen jauhojen tuomaa umamia, ja uuniuperunoiden kermaan ei ollut ehtinyt kehittyä juurikaan makua, jolloin myös koostumus oli jäänyt juoksevaksi. Pienellä kohennuksella tästä olisi saanut herkullisen aterian, nyt se oli aivan hyvää.

Mielelläni minä tätä paikkaa suosittelen etenkin siksi, että tämän tyylistä kotiruokaa saa turhan harvoin vegaanisena. Ja nyt Tampereella sitä saa kahdesta paikasta, ja juuri tarpeeksi etäällä toisistaan, etteivät ne kilpaile. Ja väliin solahtavat sopivasti Gopal sekä Onni ja Leo. Eli jos Tampereella kunnon kotiruokaisaa buffetlounasta kaipaa, sellainen on kätevän lähellä koko keskustan alueella.

Ståhlberg Lunch & Catering
Näsilinnankatu 26
Tampere

ma–la 10.30–14.30
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset