Gastropub Soho

"Tasty-pihvin lisäksi välistä löytyy tummaa mole-kastiketta, tuoretta appelsiinia (kyllä!), pistaaseja, kasviksia ja rakuunamajoneesia. Makuyhdistelmä on täysin ainutlaatuinen."

12.10.2023

Olen arvioinut tämän mainion tamperelaisen baarin vuosien varrella neljä kertaa, ensimmäisen kerran vuonna 2015 Hyvän kurkun toimiessa vielä Sylvi-lehdessä. Ja itse asiassa Hyvän kurkun perustaja Manu oli ylistänyt sitä arviossaan jo blogin alkutaipaleella vuonna 2011. Nykyisen blogin aikana olen arvioinut paikan viimeksi viime vuoden heinäkuussa. Tuolloin kehuin uutuutta, muhkeaa vegaanista klubileipää, mutta toinen arvion annoksista on sittemmin poistunut listalta. Koska ruokalista elää, ajattelin tilannepäivityksen olevan paikallaan.

Tätä kirjoittaessani listalla on kahdeksan vegaanista annosta: mainittu klubileipä tofulla ja ”porkkanapekonilla”, mehevä salamitoast, pistaasi-hummussalaatti, englantilainen aamiainen, ranskikset vegaanisella juustolla sekä jopa kolme purilaista! ”Oxfordissa” on Tasty-pihvin kumppanina rakuunamajoneesia, juustoa ja perinteiset hampurilaiskasvikset. ”Peckhamissa” taas pihvinä on hamppu-humalapihvi ja hummusta. Tämän olen tainnut syödä vain kerran, joten täytyypä testata uudestaan – pihvi oli omaleimainen enkä saanut ensi kerralla muodostettua kunnon mielipidettä.

Tänään söin kolmannen purilaisen ”Kensingtonin”, johon olen ihastunut. Tasty-pihvin lisäksi välistä löytyy tummaa mole-kastiketta, tuoretta appelsiinia (kyllä!), pistaaseja, kasviksia ja rakuunamajoneesia. Makuyhdistelmä on täysin ainutlaatuinen. Mole ja appelsiini sointuvat yhteen, pistaasi tuo makupoksahduksia ja purutuntumaa. Suosittelen tätä mitä lämpimimmin. Vaimo söi klubileivän ja ylisti sitä poikkeuksellisen hyvin laitetuksi.

Näiden lisäksi kannattaa pitää silmällä Sohon Facebook-sivua, joilla on vaihtuvia annoksia – osa valmiiksi vegaanisia – ja useimmiten kuukauden spesiaaliburgerinkin saa vegaanisena versiona. Mieleen muistuu etenkin aivan mahtava intialaisvaikutteinen bhaji-purilainen. Melkoinen vegaaninen valikoima siis baariksi! Taannoin armaiden ystävieni kanssa illastaessani (sain ruokakooman klubileivästä) tilasimme punaviiniä pulloittain ja yllätyimme, miten laadukasta – ja mukavasti myös vegaanista – talon punkku oli. Pullo oli myös ainakin tuolloin mukavan edullinen.

Maailman melskeissä Soho on pysynyt monessa tärkeässä mielessä ennallaan, ja se on minulle edelleen baareista rakkaimpia. Olen nauttinut täällä niin pikkuveljen DJ-iltojen kuhinasta kuin rauhallisista ja raukeista iltapäiväolusista kaupunkireissulla kirjaa tai lehteä lueskellen. Maailman muutokset sekä etenkin Tampereen kaupunkikuvan mullistuminen näkyy kyllä – läheisen areenan ansiosta asiakaskunta on lisääntynyt, ja matsien jälkeen paikka on ollut usein pullollaan väkeä. Ja kun kustannukset ovat nousseet monella saralla, Soho ei ole enää moniin verrokkeihin nähden selvästi edullisempi kuin takavuosina. Tampereellakin ylipäätään perustaso alkaa olla ”Helsingin hinnoissa”, vanhan ajan ilmausta käyttääkseni. Mutta tunnelma on korvaamaton.

Gastropub Soho
Otavalankatu 10
Tampere

ma–to 15–02
pe 11–02
la 12–02
su 14–02
(keittiö on auki klo 23 saakka)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset