Sokos 4 Tampere – Filppa

"Tofua oli runsaasti, ja siihen oli saatu hieno paistopinta ja hyvin makua."

14.11.2023

Viime vuoden lopulla Tampereen Sokoksen klassisen kahvilan tiloihin aukesi uusi ravintola-alue Sokos4. Vanhassa kahvilassa olin käynyt useamman kerran istumassa – ei se mikään suosikkipaikka ollut, mutta monta ihan hyvää vegaanista leivonnaista siellä söin. Mitään suolaista kuitenkaan muistaakseni en. Tilaisuus testata uusi paikka tuli, kun meillä oli vaimon kanssa pitkä ja monipolvinen kaupunkipäivä ja kaipasimme kevyttä välipalaa.

Kahvilan vitriinissä oli ruis-avokadoleipä, mutta koska elimistöni ei oikein ruisleivästä vanhemmiten pidä (tragedia!), käännyimme silmäilemään filippiiniläisiä makuja tarjoavan Filppa-ravintolaosion ruokalistaa. Sieltä löytyi umaminen tofu -annos. Tätä kirjoittaessani sitä ei näy paikan verkossa olevassa ruokalistassa, eli lienee uutuus. Koska kaipasin vain kevyttä suupalaa, en ottanut annoksen kanssa mitään lisuketta.

Ja hitsiläinen, miten hyvä tämä olikaan! En odottanut juuri mitään, koska tavaratalon food courtissa oltiin. Mutta tämän annoksen olisin syönyt oikein mieluusti aasialaisessa ravintolassa. Tofua oli runsaasti, ja siihen oli saatu hieno paistopinta ja hyvin makua. Päällä oli raikkaita ituja, alla mukavan tulisessa maustetussa soijakastikkeessa marinoitunutta kaalisalaattia, ja vastapainona maustettua majoneesia. Tästä tulivat mieleet edesmenneen helsinkiläisen Sentron maut – ei ihan niin hyvää mutta kuitenkin maistuvaa ja omaleimaista. Lisukkeena maustettu riisi olisi varmasti toiminut hyvin, mutta tällaiseen ”salaattinälkään” annos istui mainiosti. Söisin uudelleen ehdottomasti!

Näköjään muuten myös paikan lounaslinjastolta löytyy joka päivä vegaanista, ja salaattipöydässäkin näkyi olevan vegaaninen kikhernesalaatti. Verkkosivuilta löytyy myös sunnuntaisen koko päivän brunssin lista, jossa on rontti puolen tusinaa vegaanista ruokalajia mukana. Ei paha. Tämähän on oikein kiva lisä kaupungin tarjontaan.

Sokos 4
Hämeenkatu 21
Tampere

ma–la 9–18
su 11–17

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset