Star and Moonlight

"Daal Tarka oli oivallista. Mausteisella öljyllä tuotu viimeistely suorastaan humisi suussa ja palkokasveissa oli juuri sopivasti purutuntumaa jäljellä."

15.2.2024

Minulla oli näköjään kymmenen vuoden tauko edellisen Star and Moonlightin visiitin jälkeen. Yhtäältä työreissujen siirtyminen Helsingin suuntaan vähensi syömistä Tampereella, ja toisaalta sekä hyväksi koettuja suosikkeja että kiinnostavia uusia paikkoja on riittänyt. Niinpä monet perinteikkäätkin ravintolat ovat voineet jäädä katveeseen. Monta vuotta Star and Moonlight on ollut to eat -listallani, mutta nyt vihdoin sain aikaiseksi. Edellinen arvio nimittäin oli vuodelta 2014 Sylvi-lehden ajoilta, joten tämä on ensimmäinen nykyisessä blogissa.

Star and Moonlight toimi alkujaan Koskikeskuksen ”takapihalla” mutta siirtyi 2011 tai 2012 nykyisiin tiloihin Tammelan puistokadulle. Kävin itse siellä vuonna 2014 neljä kertaa, ja kokemukset olivat silloin hieman ristiriitaiset. Söin iltalistalta oivalliset hernekoftat minttukastikkeessa, mutta seuraavalla kerralla herne-sieniannos oli pettymys. Lounaskokemuskaan ei niin innostanut, kun kasvisvalikoima oli sillä kertaa hyvin pieni. Sylviin kirjoittamani arvio olikin lopputulemaltaan hieman ristiriitainen, joten tarkoitus oli palata. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Illastin neljän hengen seurueessa, jossa olin ainoa vegaanisen ruoan tilaaja, joten pääsisin testaamaan vain yhtä pääruokalajia. Mukavimmillaanhan intialainen on silloin, kun porukalla voidaan maistella useita ruokalajeja, kuten Porin VegPointin kokemukset ovat opettaneet. Päätin testata Daal Tarkan, koska daal on paitsi lempiruokiani myös hyvä intialaisen ravintolan tason testi, vähän kuin marinara pizzeriassa. Yksinkertaista on vaikea tehdä hyvin. Alkuun tilasimme kasvissamosat. Ravintolan paperisissa ruokalistoissa vegaanisuus muuten on merkitty hyvin, toisin kuin verkkosivujen listassa. Tilatessa sai tosin hieman varmistella vegaanisuusasiaa, joka saattoi ehkä uudelle tarjoilijalle olla vielä vieras asia. Vegaanisia pääruokia taisi olla listalla neljä tai viisi.

Samosat olivat minun makuuni oikein hyviä, joskin tulikuumia tullessaan pöytään, joten aikansa sai puhallella. Täyte oli tiivistä ja mausteista massaa, varmaankin pääosin perunaa ja hernettä, ja tulisuutta sai lautasella olevasta kastikkeesta.

Daal Tarka oli oivallista. Kuten taannoin kokeilemassani Kyrassa, täälläkin daalilla oli ihan selkeästi oma tyylinsä. Mausteisella öljyllä tuotu viimeistely suorastaan humisi suussa, ja aivan kuin Kyrassa, palkokasveissa oli juuri sopivasti purutuntumaa jäljellä. Pidin myös kovasti vihanneksilla maustettuun riisiin tuodusta raikkaudesta.

Mieluusti minä tämän annoksen tulisin uudestaan syömään.

Star and Moonlight
Tammelan puistokatu 30–32
Tampere

ma suljettu
ti–to 12–21
pe–la 12–22
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset