Café Metsonkulma

"Sitruunan maku oli oivallisen vahva. Kakun koostumus oli mehevä eikä liian pehmeä: siinä oli myös pinnan paahteisuutta ja rouheisuutta."

11.3.2024

Arvioin tämän tamperelaisen kahvilan keväällä 2021 ja kesäkuussa 2022. Tykästyin paikkaan saman tien, ja taisin noihin aikoihin käydä siellä nelisen kertaa peräkkäin. Nyt on ollut vähemmän asiaa tuolle suunnalle kaupunkia, joten edellisestä visiitistä oli vierähtänyt toista vuotta. Olimme jälleen vaimon kanssa käymässä Galleria Saskiassa, ja palatessamme pysähdyimme kahville.

Joimme kumpikin erinomaiset espressot, ja kun vitriinissä näkyi sitruunakakkua, pakkohan sitä oli kokeilla. Kuten makeat täällä ilmeisesti yleensä tai aina, tämäkin oli tamperelaisen Magicakesin tuotantoa. En muista, olenko koskaan saanut vegaanista sitruunaleivosta, -kakkua tai -muffinsia, ja olin tosi innoissani. Sitruunan maku oli oivallisen vahva, ja päällä oleva vaahto oli vissiin sitruunaista marenkia. Minun makuuni kakku oli tosin vähän liian makeaa, mutta en olekaan niin makean perso. Eli jos tykkää makeasta, tämä on varmasti täysosuma. Kakun koostumus oli mehevä eikä liian pehmeä: siinä oli myös pinnan paahteisuutta ja rouheisuutta.

Kaiken kaikkiaan vegaaninen valikoima oli taas ihastuttavan monipuolinen: löytyi myös mustikkaista juustokakkua, vegaanista peremetziä sekä tofu-rieskarullia.

Ja taas vaimon kanssa ihastuimme paikan tunnelmaan. Tänne täytyy palata säännöllisemmin.

Café Metsonkulma
Puutarhakatu 20
Tampere

ma–pe 10-18
la 11–19
su 12–17

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset