Hamptown Burger Tampere

"Beyond oli kypsennetty hyvin: siinä oli ihanan karamellisoitunut paistopinta."

14.4.2024

Hämeenlinnalainen kehuttu burgerketju laajentui helmikuussa Tampereelle, ja huomasin somessa parikin kehua paikan kasvispurilaisesta. Alkujaan oli tarkoitus käydä paikan päällä vaimon ja sukulaispojan kanssa, mutta päädyimme muualle, joten menin testaamaan purilaisen yksin aamuisen kaupunkivisiitin päätteeksi.

Kasvispurilaisia löytyy listalta yksi, ja se on valmiiksi vegaaninen (tosin ks. alla). Nykyään tämän tietysti pitäisikin olla minimitaso. Sohossa listalla on kolme vegaanista purilaista, Social Burgerjointissa niin ikään kolme, HOAXin seitsemästä puhumattakaan. Mutta kunhan yksi on hyvä, voi paikkaa suositella.

”Vege Burgerin” voi valita joko Beyond-pihvillä tai kasvispihvillä (joka ilmeisesti on Tasty-pihvi), ja valitsin edellisen, koska kunnon Beyond-purilaisesta oli aikaa. Ihan fiksua kuitenkin olla tuo vaihtoehto, koska joillekin Beyondin ”lihaisa” maku on liian vahva, ja erittäin kivaa oli, että pihvin valinta ei vaikuta hintaan. Muuten purilaisessa on vegaanista cheddaria, talon omaa vegaanista majoneesia, pikkelöityä punaista paprikaa, jalapenoa ja jääsalaattia. Tilasin kylkeen ranskalaiset vegaanisella tryffelimajoneesidipillä.

Beyond oli kypsennetty hyvin: siinä oli ihanan karamellisoitunut paistopinta, ja vaikka paprika ei kaikkien makuun purilaiseen varmasti istu, minusta se ja jalapeno toivat yhdessä kivan säväyksen. Sämpylä pysyi hyvin kasassa syömisen ajan. Tämä olisi tullut hyvin lähelle helsinkiläisen Bastard Burgersin tasoa (tosin siellä vegaanisia vaihtoehtoja on seitsemän!), mutta minun makuuni majoneesia oli aivan liikaa. Kun sitä on kummallakin sämpylällä, yllä ja alla, rasvaisuus ylikorostuu eikä saa mitään vastapainoa.

Mieluusti minä tämän uudelleen syön, ja suosituksen paikka ansaitsee, mutta ihan omaksi suosikikseni burger ei noussut mainitun majoneesisuuden takia.

On myös mainittava, että alkuun ravintolalla on ollut lievää sekavuutta tämän purilaisen vegaanisuuden kanssa. Minä tulin kysyneeksi, onko purilainen vegaaninen, ja tarjoilija onneksi tarkensi, että sen ”saa vegaanisena”. Sellaisena sen tietysti tilasin. Tuttuni sen sijaan oli mitä ilmeisimmin saanut epävegaanisen version, kun hän minun kertomani pohjalta asiaa selvitti. No sen pohjalta ravintola on korjannut linjaansa, ja nyt kasvispurilainen tulee automaattisesti vegaanisena ellei sitä toisin pyydä (tavallisella juustolla tai briossisämpylällä). Näin sen tietysti absoluuttisesti pitäisi ollakin, sillä ruokalistasta ei kukaan järkevä ihminen olisi muuta päätellyt.

Virheitä sattuu, mutta näissä asioissa tulisi olla tarkkana eikä pelkästään vegaanista ruokaa syövien vaan kaikenlaisten allergioiden takia. Nyt asia on kuitenkin korjattu, kiitos tarjoilijani ja asiaa selvittäneen kaverini.

Hamptown Burger Tampere
Rautatienkatu 22
Tampere

ma–to 10.45–21
pe 10.45–23
la 12–23
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset