Social Burgerjoint Tampere

"Ihastuin tähän purilaiseen oikein kunnolla! Papuinen maanläheinen maku tuli esiin, mutta toisin kuin monissa papupihveissä, näissä oli myös sopivaa sitkaisuutta."

27.2.2024

Olen arvioinut tämän Social Burgerjoint -ravintolan aiemmin kaksi kertaa. Vuoden 2021 elokuussa testasin ”Brooklyn Habaneron” Moving Mountains -pihvillä. Pidin siitä, joskaan tuolloinen vegaaninen sämpylä ei ollut paras mahdollinen. Tuolloin ketjun vegaaninen valikoima oli kuitenkin vasta kehittymässä, joten menin uudelle arvioreissulle syyskuussa 2022 testaamaan uuden Nochicken-purilaisen. Siitäkin tykkäsin. Arvio sisältää myös eräänlaisen hampurilaisskenen retrospektiivin, jos aihe kiinnostaa.

Arvion lopulla totesin, että minun pitäisi palata kokeilemaan ketjun omia papupihvejä. Unohdin kuitenkin asian tyystin, mutta onneksi minua muistutettiin. Olin menossa myöhäiseen elokuvaesitykseen ja kaipasin huikopalaa, joten marssin tilaamaan ”Vegan Bronxin” papupihveillä ja oluen.

Sämpylä on nyt kiiltäväpintainen briossityylinen, joka sopii tämän lajityypin hampurilaisiin hienosti. Papupihvejä on kaksi, mikä tekee annoksesta muhevan ja tuhdin (tästä tulee täyteen). Kaiken kaikkiaan: ihastuin tähän purilaiseen oikein kunnolla! Papuinen maanläheinen maku tuli esiin, mutta toisin kuin monissa papupihveissä, näissä oli myös sopivaa sitkaisuutta. Olen tosi iloinen, että joku tekee tämän tyylisiä pihvejä: edellisestä vastaavasta kokemuksesta on aikaa. Papujen tumman maun vastapainona oli talon oivallinen ketsuppi sekä hyvä maustettu majoneesi, ja pikkelöity punasipuli toi kokonaisuuteen ”yläpäätä”. Erinomaista.

Tässä purilaisessa ei sipulia lukuun ottamatta ole vihanneksia, toisin kuin Nochickenissä. Social Burgerjointin purilaisissa on muutenkin jännä ero tässä kohtaa: yli puolet niistä on tällaisia ”rehuttomia”. Kieltämättä vihannekset toisivat makuun vaihtelua, mutta siitä huolimatta minulle jäi todella tyytyväinen fiilis. Hampurilaisen maut sointuivat hienosti yhteen, ja maku kiinnosti ja sai aikaan tyytyväistä hymistelyä viimeiseen suupalaan asti.

Social Burgerjoint Tampere
Hämeentie 14 D 51
Tampere

ma–la 11–22
su 12–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset