Social Burgerjoint Tampere

"Päädyin kokeilemaan 'Brooklyn Habaneroa'. Eihän se nyt kuitenkaan niin tulinen olisi, eihän? Eihän?"

2.8.2021

Kävin Helsingin Kurviin perustetussa Social Burgerjointissa ensimmäisen kerran tammikuussa 2018, ja paikka nousi saman tien kärkisuosikiksi. Vielä ketjuksi muuttumaton ”artesaanipurilaisia” tarjoava pikkuputiikki ehti ensimmäisenä mullistamaan burgerkenttää ennen pikaruokaketjujen vegaanitarjonnan räjähdystä sekä Beyond Meatien ja muiden rysähdystä markkinoille. Ennen ravintolan tuloa purilaiskentällä ei ollut vähään aikaan tapahtunut mitään järin kiinnostavaa – Friends & Brgrs tosin oli alkuvaiheessa erittäin hyvä vegaanisestikin, ja Chico’s -ketjun tarjonta oli tuolloin hämmentävän hyvää.

Vuoden kuluessa Social Burgerjoint laajentui ketjuksi, ja taso pysyi oivallisena ainakin Citycenterin ravintolassa. Tammikuussa 2019 ketju lanseerasi Beyond Meatin kilpailijaksi Moving Mountains -pihvin, ja kävin testaamassa sen tuoreeltaan. Tykästyin pihvin lisäksi laadukkaaseen sämpylään ja monipuolisiin tilpehööreihin. Sen jälkeen olen käynyt samaisessa pisteessä parisen kertaa ja olen tykännyt, mutta täytteet ovat muuttuneet perinteisemmiksi – poissa ovat lehtikaali ja idut. On myös hieman hämmentävää, että etenkin Bun2Bunin tultua kuvioihin Social Burgerjoint ei ole vieläkään tuonut listoilleen valmista kasvispurilaista, vaan vegaanisen version voi tilata muunnettuna joistain listan vaihtoehdoista. Tämä on ollut ainoa selkeä huono puoli muutoin tykästyttäneessä paikassa.

Edellisen visiitin jälkeen Social Burgerjoint näkyy laajentuneen yhdeksän ravintolan ketjuksi, ja Tampereellekin se saapui jo yli vuosi sitten. En kuitenkaan ollut kerennyt siellä käydä, ja onhan tässä tietysti kaikenlaista sählinkiäkin ollut. Nyt päädyin purilaiselle oikeastaan sattumalta. Minun oli tarkoitus testata uusi ravintola, mutta olin muistanut päivän väärin, eikä se ollutkaan maanantaina auki. Kakkosvaihtoehtoni oli tuttu ravintola, jonka kehuttu annos minun oli pitänyt käydä kokeilemassa jo pitkään, mutta siellä sairastapaus oli sulkenut ovet. Siispä burgerille, vaikka olinkin alkujaan etsinyt hienostuneempaa illallista viinilasin äärellä.

Ilahduin sisään mennessäni, kun huomasin vegaanisuusasioiden olevan aiempaa paljon selkeämmin merkittyjä (ketjun verkkosivuilla tietoa pitää sen sijaan etsiä naksutellen yksittäisten purilaisten kuvauksia esiin). Moving Mountainsin lisäksi tarjolla olisi papupihvi – sellaiseenhan tykästyin 2018 Kurvissa, ja täytyykin käydä vielä kokeilemassa tätä. Nyt kuitenkin halusin mennä varman päälle ja valitsin tutun Moving Mountainsin. Purilaiseksi päädyin kokeilemaan ennestään tuntematonta ”Brooklyn Habaneroa”. Eihän se nyt kuitenkaan niin tulinen olisi, eihän? Eihän?

No niin. Purilainen oli vallan mukavan näköinen, vaikka kaipasinkin aiemmista Helsingin visiiteistä tuttua kiiltävää briossimaista sämpylää. Mutta pihvin lisäksi sisällä oli runsaasti sooseja ja mehevää salaattia: oikein mukavan jykevä kouriini istuva paketti siis. Pihvi oli muhkea ja mehevä, kuten Moving Mountains hyvin laitettuna on. Ja olihan tämä ihan saakelin tulista, huuuhhuh. Enkä minä valita, sillä tykkään tällaisista ”That’ll wake you up in the morning” -kokemuksista, mutta vähän puskista tämä tuli. Hedelmäistä chiliä löytyi sekä ketsupista että salaatin majoneesista, joten pakopaikkaa ei ollut. Tämä on sellaista kertyvää tulisuutta, joka vahvistuu haukkaus haukkaukselta. Oikein hyvä siis, mutta jos ei varsinaisesti poltetta hae, listalta kannattaa valita Bronx.

Kyllä Social Burgerjoint edelleen paikkansa suosituslistalta ansaitsee, vaikka kokemus ei ollutkaan ihan vuosien 2018–2019 tasoa. Soisin myös, että ketju loisi erillisen vegaanisen purilaisen tai edes kasvispurilaisen, jossa homma olisi mietitty alusta lähtien siltä kantilta. Kun Tampereella on tarjolla kuitenkin HOAX, Eatshares, Naughty Brgr ja Soho, niin tässä on vähän tuulahdusta menneisyydestä.

Social Burgerjoint
Hämeenkatu 14
Tampere

ma–to 10.30–22
pe 10.30–23
la 11–23
su 12–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset