Bastard Burgers

"Pekonin maku tuntui hyvin joka puraisulla. Pihvi oli käristetty kunnolla niin, että siinä oli savun ja grillaamisen maku. Sämpylästäkin pidin."

23.1.2023

Ruotsalaisen, vuonna 2016 perustetun hampurilaisketju Bastard Burgersin ensimmäinen piste avattiin Suomeen tohinalla viime vuoden lokakuussa. Olin seurannut asiaa jo jonkin aikaa etukäteen, sillä ketjulla kuulemma olisi hyvä vegaaninen tarjonta. Siltä tosiaan vaikutti, sillä verkosta löytyi erillinen seitsemän vegaanisen purilaisen lista! Tänne olisi päästävä. Aktiivisesti ravintoloiden vegaanista tarjontaa seuraava tuttavani ehti jo taannoin ylistää burgeriaan maasta taivaisiin. Sain sovittua alkuillan tapaamisen rakkaan ystäväni kanssa. Tai itse asiassa olin jo pari kertaa aiemmin yrittänyt käydä, mutta paikka oli silloin ollut tupaten täynnä. Selvästi nuorison suosimaa ja keskeistä, kuten vanha kaverini sanoisi.

Bastard Burgers on ilmeeltään ja meiningiltään, miten sen sanoisi, nuorekas. Tai pikemmin minä alan jo olla niin vanha, että sitä musiikkia voisi laittaa vähän hiljaisemmalle kun eihän täällä kuule ajatuksiaan. Ei vain, oikein mukavan oloinen mesta tämä oli – vähän samanlaista tyyliä kuin Social Burgerjointissa mutta vielä vähän enemmän americanaa olematta silti kitchiä.

Burgervaihtoehtoja oli tosiaan seitsemän, mutta epäilemättä hetkeäkään päädyin valitsemaan Beyond Helsingin, johon kuuluu ”pekonia”. Kiinnosti. Ranskalaisia otin myös tryffelimajoneesilla sekä tuopin Pabst Blue Ribbonia, kun nyt jenkkiläisellä tiellä oltiin.

Hampurilainen oli ihan tajuttoman hyvä. Pekoni oli mielestäni sitä ”speckiä”, jota Vegekaupoissa myytiin ainakin joskus, tai ainakin samantyylistä. Joka tapauksessa se on ollut ehdoton suosikkini lajityypissä, ja sen maku tuntui hyvin joka puraisulla. Pihvi oli käristetty kunnolla niin, että siinä oli savun ja grillaamisen maku. Sämpylästäkin pidin.

Minulla oli suhteellisen pitkä kausi tässä, kun en oikein tullut syöneeksi purilaisia. En sinänsä ollut kyllästynyt, mutta jotenkin vain jäi. Yksi selkeä syy oli, että Bun2Bun lopetti Kampissa, ja Kallion suunnalla tulee liikuttua nykyään paljon vähemmän. Sitten Burger King palautti minut hampurilaisten äärelle, ja kieltämättä useampi on tullut tilattua. Viime vuoden kesällä myös söin Taalintehtaalla mahtavan purilaisen, ja myös Social Burgerjoint on kohentanut vegaanista meininkiä. Ja tietty vasta kävin Kvetkasissa!

Tämä kokemus vertautui ehkä innostavuudessaan parhaiten näistä Kvetkasiin sekä taannoin Tampereella toimineeseen Eatsharesiin – näissä kaikissa on ollut omaleimaisuutta, käsityön tuntua ja selvästi huipulle nousevia makuja.

Ranskalaiset olivat myös harvinaisen hyviä! Rypytetystä muodosta tulivat mieleen klassiset halvat pakasteranut, mutta näissä oli hieno rapsakkuus ja maku, ja suolaa oli todella kunnolla, todella. Muodosta huolimatta ei siis mitään halpiskamaa. Dipissä tryffeli ei ollut liian hyökkäävä. Kaiken kaikkiaan täysosuma siis! Tänne uusiksi ja pian.

Bastard Burgers
Mikonkatu 6
Helsinki

ma–to 10.30–22
pe–la 10.30–01
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset