Burger King Ideapark

"Tämän kun ottaa käteen, tuntee syövänsä purilaista, ei haukkaavansa välipalaa."

22.5.2022

Vuosien varrella Hyvässä kurkussa on tullut arvioitua monensorttisten purilaisketjujen hampurilaisia, kuten vegaanisen Bun2Bunin, Social Burgerjointin, Rollsin, Friends & Brgrsin ja Naughty Brgrin. Klassiset ketjut ovat kuitenkin tähän mennessä jääneet pitkälti katveeseen.

Burger King lanseerasi rontti pari vuotta sitten ”Rebel Whopperin”, joka on pääosin sama tuote kuin nykyinen ”Plant-based Whopper”. Alkujaan purilaisen majoneesi ei kuitenkaan ollut vegaanista, joten se piti tilata erikseen riisuttuna versiona. Nykyaikana tällainen jo kismittää, joten jätin purilaisen arvioimatta, vaikka söinkin yhden sellaisen omalla majoneesilla kaverien peli-illassa. Kieltämättä piti myös vähän pyöritellä silmiä, kun Burger King oikein tietoisesti markkinoi Rebel Whopperiaan sillä, että se paistetaan samalla lihaisella ritilällä makua tuomaan. Minuahan ei samassa öljyssä paistaminen ynnä muu sellainen haittaa – minulle olennaista on kasvispohjaisen syömisen lisääntyminen eivätkä yksittäisen annoksen atomit. Muuuutta voisi asian vähän toisellakin tavalla ilmaista. Meitä on moneen junaan, ja varmasti moni ei siksi edelleenkään halua Plant-based Whopperia syödä. Joka tapauksessa, kun taannoin huomasin nimenmuutoksen ja samalla majoneesin muuttumisen vegaaniseksi, testattava olisi.

Ensimmäiseni kävin hakemassa Ideaparkin ravintolasta, kun olimme matkalla anoppilaan, ja kiireisenä päivänä ei ollut aikaa lounastaa ennen lähtöä. Hyväähän se oli: iso ja muhkea purilainen, jossa oli grillissä paistamisen maku. Vegatarian Butcherin pihvi toimi erinomaisesti. Arvio jäi kuitenkin kunnon kuvan puutteessa kirjoittamatta. Tässäkin arviossa kuva on kotikutoinen eikä burgerympäristöstä, mutta menköön. Whopper-ateria ja sipulirenkaat ekstrana, koska sipulirenkaat ovat jumalten ruokaa.

Tämä oli siis toinen Whopperini, ja kuten ison lautasen kokoon verraten näkee, paketti on tosiaan varsin kookas. Välissä on tomaattia, salaattia, suolakurkkua, sipulia, ketsuppia ja majoneesia. Tämän kun ottaa käteen, tuntee syövänsä purilaista, ei haukkaavansa välipalaa.

Ja edelleen: hemmetin hyvähän tämä on, ei voi muuta sanoa. Haarukalla ja veitsellä syötävät baaripurilaiset erikseen, mutta tämä on käsin syötävistä pikaruokapurilaisista saletisti kärkijoukossa, ja hinta/laatu -suhde on erinomainen. Jos voisin valita vapaasti, maantieteestä riippumatta, minkä kotimaisen pikaruokaburgerin ottaisin, Bun2Bun olisi tietysti vegaanisena ketjuna valintani, vaikka heidän purilaisensa ovatkin tätä reilusti hintavampia (niin ikään oivallinen Social Burgerjoint on siinä välimaastossa). Mutta sellaiseen seitsenkymmenlukuisen lapsen ”amerikkalaiseen luksukseen”, jota sain ihailla vain etäältä, tämä napsahtaa täydellisesti.

Burger King Ideapark
Ideaparkinkatu 4
Lempäälä

ma–pe 11–20
la 11–19
su 12–18

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset