12.8.2024
Arvioin tämän paikan viimeksi ja toista kertaa tässä blogissa viime vuoden tammikuussa. Kävin silloin testaamassa talon oman ”not really pork bellyn”. Sen jälkeen olen ehtinyt maistaa mm. ”kikhernetofua” helmikuun lounaalla. Tällä kertaa vuorossa oli talon toinen oma kehitelmä ”not really fish”, joka on tehty kikherneistä, riisistä ja merilevästä. Tapasimme vaimon kanssa armaan ystäväni ja työkaverini lounaalla ennen kotimatkaamme kaupunkireissulta.
Ystävä tilasi päivän erikoisen, japanilaisvaikutteisen Gyudon-annoksen: maustettua soijaleikettä, riisiä sekä vegaaninen ”kananmunankeltuainen” dippaamiseen. Vaimo taas valitsi tutun nam tok muu -annoksen, johon hän ihastui jo viime visiitillä. Sen soijasuikaleet olivat jälleen uskomattoman hyviä. Tuota annosta suosittelenkin täysin pidäkkeettä!
Minun valintani ”not really fish” -annosten listalta oli plaa phad phrik. Pääraaka-aine ja vihannekset tarjoiltiin paistettuna chilisessä tahnassa, jossa oli mm. galangalia, sitruunaruohoa ja limetinlehteä.
Itse ”not really fish” oli koostumukseltaan mukavan tiivis, ehkä mureketta tai vastaavaa muistuttava, mutta merilevä toi sitkaisuutta. Minä pidin siitä, ja se otti hyvin vastaan kastikkeen monitahoisia aromeita. Tämä annos kantoi hyvin loppuun asti, kun vihanneksetkin olivat kivan monipuolisia.
Oli kiva tutustuttaa taas uusi ystävä tähän paikkaan ja kokeilla uutta annosta. Testattavaa nimittäin riittäisi kymmenille käynneille, joten minun pitää keretä aterialle useamminkin – myös iltasella, sillä alkuruokalistalta löytyi uusia juttuja kuten Hernis-dimsumeja, burmalaista kikhernekeittoa tai vietnamilaista betel-lehtisalaattia. Seuraavalla visiitillä voisin kokeilla esimerkiksi klassista ”venenuudelisoppaa”.
Thai Vegan Kitchen
Lapinlahdenkatu 9
Helsinki
ma–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su 12–20