Sayam9

"Hyvä ravintola tämä selvästi on, mutta en ehkä erityisesti suosittelisi vegaanisen ruoan etsijälle."

12.10.2019

Hatanpään valtatielle vastapäätä Koskikeskusta aukesi toukokuussa uusi thaimaalainen ravintola. Tämä kiinnosti kovasti, sillä Tampereella thairuoan tarjonta oli pitkään kovin vähäistä eikä järin kiinnostavaa, vaikka tilanne on sittemmin parantunutkin. Tilaisuus vierailla aukesi viimein, kun tapasin rakkaan veljeni ja veljentyttäreni kaupungilla lauantaipäivänä.

Ravintola ilmoittaa Facebook-sivuillaan joka viikko ruokalistansa, ja sen lopussa mainitaan aina, että vegaanisia annoksia on saatavilla tiskiltä tilattuna lounaan hintaan. Tarkistin ravintolalta etukäteen, onko buffetissa koskaan mitään vegaanista – koska monissa thaimaalaisissa kasvisruuissakin on kalakastiketta, osterikastiketta, kananmunaa jne. Ravintolasta vastattiin nopeasti ja kerrottiin, että vegaanista ruokaa on buffetissa satunnaisesti, mutta valinnaisen annoksen saa tosiaan aina suoraan keittiöstä.

Saapuessani ravintola oli ihan täynnä, ja merkillepantavaa oli, että asiakkaista merkittävä osa oli thaimaalaisia. Sain meille pöydän melko nopeasti, ja vaikka jouduin odottamaan ruokaseuraani hetken, tilasin oman ruokani jo etukäteen. Myyjä suositteli sitä, sillä keittiössä oli lauantaisen keittobuffetin takia ruuhkaa. Tällä kertaa buffetissa ei ollut juuri mitään vegaanista, ei edes salaateissa, sillä niissäkin usein käytetään kalakastiketta. Tämä ei haitannut, sillä kevyt lounas olikin tavoitteena.

Vegaanisessa annoksessa on tofua, jonka saa vihreänä tai punaisena curryna, massaman curryna tai pad thaina, ja nyt valikoimaan oli lisätty panang curry. Valitsin viimeksi mainitun.

Ruokaseurani saapui ja iski kiinni pöydän antimiin. Minun annokseni saapui hetken kuluttua. Tuoksuvassa kulhossa oli mausteisessa kastikkeessa paljon tuoreita kasviksia ja paistettua tofua. Oli mukavaa, että tofuun oli saatu rapeutta.

Ruoka oli oikein hyvää, lämmittävää ja lempeän mausteista. Kuten panang curryyn kuuluu, se ei ollut kovin tulista vaan enemmänkin täyteläistä. Olen syönyt sitä useissa paikoissa, ja tämä annos pärjäsi ihan hyvin, mutta se kaipasi ehkä hieman happamuutta tai ”yläpäätä”, kuten rakas ystäväni asian ilmaisee. Tampereella ehkä lähin vertailukohta tälle tyylille on Thai Street Food, ja täytyy sanoa, että siellä ruoka on vielä parempaa.

Hyvä ravintola tämä selvästi on, mutta en ehkä erityisesti suosittelisi vegaanisen ruoan etsijälle, kun monipuolisen ja ilmeisen nopeasti kiertävän lounasbuffetin monipuolisuus jää kokonaan saamatta – pääosin myös salaattipöytää myöten. Syöjiä ravintolassa näyttää joka tapauksessa riittävän.

Sayam9
Hatanpään valtatie 6
Tampere

ma–pe 11–15
la 12–16
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset