Mei Lin Sichuan & Vegan Restaurant

"Toivoin Mei Liniltä paljoa – enkä pettynyt. Ilta oli täydellinen."

4.7.2021

Kävin Annankadulle muuttaneessa Mei Linissä ensimmäistä kertaa koskaan viime vuoden lokakuussa lounaalla. Vuosia sitten kävin kyllä rakkaan ystävän kanssa arvioimassa alkuperäisen ravintolan toisessa kiinteistössä ennen vuosia kestänyttä remonttia, mutta sen jälkeen olen käynyt vain ”sivupisteissä”. Mei Linhän oli parhaimmillaan kolme eri ravintolaa, eli vanhan Sichuanin rinnalla Vegatarian ja Xiao Mei Lin Dumplings. Nyt kaikkien ravintoloiden listat on yhdistetty samaan Annankadun pisteeseen.

Minun oli ollut jo pitkään tarkoitus tulla viettämään tänne perusteellinen lounas, jotta saisin kunnon käsityksen ravintolan valikoimasta. Se olisi nyt erityisen tärkeää, sillä kaksi minulle rakasta kiinalaista ravintolaa, Home Taste ja Bei Fang, olivat lopettaneet. Kummankin listalla oli pari erikoisuutta, joiden kaltaisiin en ole muualla törmännyt, joten menetystä ei mikään korvaa täysin. Mutta perusteelliset ja monipuoliset kiinalaiset illalliset ovat lempiruoka-asioitani, joten toivoin Mei Liniltä paljoa – enkä pettynyt. Ilta oli täydellinen.

Olimme viettäneet vaimon kanssa pitkän päivän Vallisaaressa Helsinki Biennaalissa, ja olimme sekä lopen uupuneita että hirvittävän nälkäisiä. Marssimme siis sisään ja tilasimme suorastaan järjettömän määrän ruokaa kahdelle hengelle: kylmiä valkosipulikurkkuja, paistettuja mykyjä tai ”dumplingsseja” kuten nykyään kait sanotaan, mapo tofua, paistettuja vihreitä papuja sekä paksoita valkosipulilla. Onneksi en innostunut tilaamaan päälle vielä suosikkiani eli paistettuja perunasuikaleita (hetken harkitsin), sillä se olisi ollut liikaa. Nyt söimme reippaasti ja suurella halulla kaiken. Röyh.

Paistetuissa mykyissä oli kunnolla monipuolista vihannesten makua – aivan liian usein kasvismykyt jäävät vähän mauttomiksi tai yhdentekeviksi, mutta nämä olivat aivan täysipainoinen ruokalaji. Tilasimme nyt kaiken vegaanimenusta, mutta pöytään kannettiin myös Xiao Mei Linin lista, joten sieltä saattaisi saada jotain muutakin dim sum- tai nuudelityylistä. Ensi kerralla katson sitä tarkemmin! Dandan-nuudeleita en ole syönyt esimerkiksi aikoihin.

Kylmät kurkut olivat oivallisia, kuten aina, mutta näissä häivähdys sichuanpippuria toi vielä hauskan lisävärin. Suosittelen tätä annosta ehdottomasti laajan illallisen osaksi, sillä kurkuilla saa raikastusta ja kevennystä muiden annosten lomaan. Paistettu paksoi oli myös oivaa, ja sen kastikkeesta sai helpotusta muihin tulisempiin annoksiin.

Tulisuutta toivat tällä kertaa paistetut pavut ja mapo tofu, ja kummatkin olivat parhaimpia edustajia näistä mainioista ruokalajeista. Pavuissa oli täydellinen koostumus, sopiva tulisuus sekä hieno lisä seesamin aromista. Mapo tofussa mustapapu toi hienon lisän, ja se ei ollut vaimolleni liian tulista kuten jotkut herkulliset mutta tuskaiset kokemukset rakkaassa Home Tastessa. Loppuvaiheessa mapo tofu alkoi tuntua hieman liian suolaiselta, mutta maku oli silti oivallinen.

Komea kattaus, kaiken kaikkiaan. Olenkin järjestänyt seuraavan illan tänne aika pian rakkaiden sukulaisten kanssa, ja silloin pääsen kokeilemaan lisää. Nyt huomasin, että peruslistalla löytyy näköjään ”tofunahkaa”, ja kuulemma vegaaninen annos sitä onnistuisi. Sitä minun on ollut kova ikävä.

Mei Lin Sichuan & Vegan Restaurant
Annankatu 29
Helsinki

ma suljettu
ti–pe 11–21.30
la–su 12–21.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset