Mei Lin Sichuan & Vegan Restaurant

"Ihan tämän tyylistä kiinalaista annosta en ole ennen syönytkään. Sienten maku nousi esille poikkeuksellisen hyvin."

10.10.2020

Arvioin alkuperäisen Lönnrotinkadulla toimineen Mei Lin -ravintolan Sylvi-lehden sivuilla kolme vuotta sitten. Silloin vasta tutustuin kunnolliseen kiinalaiseen keittiöön, jonka aarteiden äärelle ystäväni ovat sittemmin johdattaneet minut. Söimme herkullista valkosipulista parsakaalia, paistettua kaalia ja turkasen tulista tofua valurautapadassa. Se oli ensimmäisiä kunnollisia kokemuksiani monen ruokalajin kiinalaisista aterioista. Ehdin käydä vanhassa Mei Linissä kuitenkin vain kerran, ennen kuin tilat joutuivat pitkäaikaiseen remonttiin. Koska kiinalaisen ruoan tarjonta ehti rikastua ja monipuolistua sillä välillä, en yksinkertaisesti kerennyt käydä Lönnrotinkadun ravintolassa uudelleen.

Sen jälkeen on tapahtunut paljon. En ole varma, muistanko aikajärjestyksen oikein, mutta alkuperäinen Mei Lin Sichuan -ravintola muutti Annankadulle, ja Lapinlahdenkadulle perustettiin mykyihin erikoistunut Xiao Mei Lin Dumplings, jossa kävin tammikuun puolivälissä. Pian sen jälkeen Lönnrotinkadun kiinteistöön perustettiin Mei Lin Vegetarian, jossa ehdin niin ikään vierailla tammikuussa ennen poikkeusaikoja. Koronapandemia ei kuitenkaan ollut otollinen uusille kokeiluille, joten Mei Lin Vegetarian muutti alkuperäisen ravintolan yhteyteen Annankadulle – siitä tuli Mei Lin Sichuan & Vegan Restaurant. Xiao Mei Lin Dumplings taas muutti Lönnrotinkadulle. Suomen ensimmäisen kiinalaisen kasvisravintolan lopettaminen tietysti oli harmillista, mutta sama täysin vegaaninen lista on käytössä edelleen.

Kävimme aikaisella lounaalla rakkaan ystäväni kanssa, ja päätimme tilata jaettavaksi kaksi annosta. Tilasin myös alkuun kevätkääryleitä, sillä nehän kiinnostavat aina. Kääryleet olivat yllättäen pieniä, saman näköisiä kuin ravintoloissa usein tarjolla olevat puolivalmisteet. Nämä kuitenkin olivat mielestäni selvästi parempia, sisältä lämpimän pehmeitä ja muhevia. Itse kuitenkin pidän enemmän isommista kevätkääryleistä, joissa on monenlaisia koostumuksia: rapeita nuudeleita ja vihanneksia, ja jotain proteiinia täyteläisyyttä tuomaan. Vielä en ole löytänyt tamperelaisen Tu Huongin kääryleiden voittajaa.

Ensimmäisenä valitsimme ehdottoman suosikkini, paistettuja perunasuikaleita, mutta toisen annoksen kohdalla intouduimme kokeilemaan jotain uutta. Puunkorvasienet ja edamame-pavut kuulostivat kiinnostavalta.

Peruna oli ihanaa, kuten aina. Tässä versiossa perunaa oli paistettu sen verran, että se oli saanut jopa hieman röstiperunaista aromia. Chilejä oli paljon, mutta annos ei ollut missään nimessä liian tulinen. Valkosipuliset ja lempeässä kastikkeessa tarjoillut sienet ja pavut olivat nekin hieno tuttavuus. Ihan tämän tyylistä kiinalaista annosta en ole ennen syönytkään. Sienten maku nousi esille poikkeuksellisen hyvin, ja oli hauskaa maistaa edamameja jossain muuallakin kuin japanilaisessa annoksessa.

Tämä oli oivallinen lounas, mutta ehdottomasti haluan tulla jossain vaiheessa pidemmälle ja monipuoliselle illalliselle, sillä listalla on monta ruokaa, joita haluan kokeilla. Suosittelen!

Mei Lin Sichuan & Vegan Restaurant
Annankatu 29
Helsinki

ma suljettu
ti–pe 11–21.30
la–su 12–21.30

Kotisivut

Facebookissa:
Mei Lin Sichuan
Mei Lin Vegetarian

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset