Ravintola Blanko

"Kukkaalin napakka suutuntuma toimi pehmeiden ainesten kanssa hyvin ja koostumusten monipuolisuutta lisäsivät rapea kvinoa ja paahdetut kikherneet."

2.10.2021

Edellisestä vierailusta Blankossa oli ehtinyt vierähtää viisi vuotta – silloinkin kävin täällä kirjamessujen aikaan työporukalla. Olin varannut meille pöydän hyvissä ajoin, mutta silti oli vaikeaa löytää lauantai-iltana paikkaa tarpeeksi isolle seurueelle. Onneksi Blankosta löytyi.

Muistikuvat edellisestä vierailusta olivat jo aika hailakat, mutta arviosta päätellen minähän olin suorastaan ihastunut syömääni purilaiseen. Tällä kertaa listan vegaanisena pääruokana oli satay-kukkakaalibowl: hummusta, mansikkaa, tsatsikia, avokadoa – listan kuvaus ei minua kauheasti etukäteen innostanut, mutta nyt oli tärkeintä päästä rakkaiden tovereiden kanssa aterioimaan. Alkuun nautimme erinomaiset negronit, joissa oli kerrankin kunnolla katkeroa.

Kun lautanen saapui pöytään, en vieläkään ollut kauhean innoissani, sillä kukkakaalia ei ollut kypsennetty juurikaan, ja annoksessa oli päältä katsoen liikaa pehmeitä soseita ja kastikkeita, jotka helposti tukahduttavat toisensa. Hyvin nopeasti ennakkoluuloni karisivat, sillä annoshan oli suorastaan erinomainen! Kukkaalin napakka suutuntuma toimi mainittujen pehmeiden ainesten kanssa hyvin yhteen, ja koostumusten monipuolisuutta lisäsivät rapea kvinoa ja paahdetut kikherneet. Määrät olivat myös hyvin suhteutettuja niin, että jokaiseen haarukalliseen sai sopivasti kaikkea. Mansikkakin istui kokonaisuuteen yllättävän hyvin! Umamiset maanläheiset aromit vaihtelivat raikkaiden makujen kanssa.

Juomanani oli varsin mukava riesling, mutta olin silti hieman kateellinen, kun ystäväni älysi tilata erinomaisinta primitivoa, johon olen Suomessa törmännyt.

Tätä kirjoittaessani ravintola on juuri uusimassa ruokalistaansa. Saa nähdä, mitä vegaanista seuraavalta löytyy!

Ravintola Blanko
Aurakatu 1
Turku

ma–to 11–23
pe 11–01
la 12–01
su suljettu
(keittiö auki klo 22 saakka)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset