Tuhto

"Sienten panerointi ja uppopaistaminen oli onnistunut täydellisesti."

2.11.2021

Arvioin tämän Tampere-talon ravintolan ensimmäisen kerran noin neljä vuotta sitten. Sanottakoon: kuten silloin, tälläkin kertaa päädyin syömään tarjotun illallisen itse maksamisen sijaan. Illallista ei kuitenkaan tarjottu minulle ruokablogaajana vaan kirjailijahaastattelun vetäjänä, joten arvion kirjoittamiseen ei ole mitään intressikonfliktia. (Minulla on käytännössä se linja, että en kirjoita arviota silloin ani harvoin, kun joku innostuu minulle aterian tarjoamaan blogaajan roolissa.)

Viime reissulla tykästyin rohkeaan raaka-aineiden käyttöön niiden maut edellä. Tällä kertaa kokemus oli vieläkin parempi. Söin paneroituja osterivinokkaita, paahdettuja juureksia, maa-artisokkapyreetä ja portviinikastiketta.

Ihan tällaiseen vegaaniseen pääruokaan en muista törmänneeni missään. Nimittäin sienten panerointi ja uppopaistaminen oli onnistunut täydellisesti: ne muistuttivat ulkonäöltään taiten tehtyä fish & chips -annosta. Kuori oli rapea, ja sisällä sieni oli mehevää ja läpikuultavaa ja kypsynyttä juuri niin, että sienen hieno aromi oli noussut esiin. Maa-artisokkapyree muistutti yllättävän paljon yrttistä perunamuusia, ja se toimi oivallisesti sienten kanssa yksiin.

Portviinikastike oli sekin ainutlaatuinen kokemus: en ole nimittäin muistaakseni koskaan saanut oikein hyvää vegaanista viinikastiketta! Koostumus oli kerrankin juuri sopiva suupalojen kostuttamiseen – ei liian paksua, ei vetistä, eikä maussa ollut liikaa makeutta eikä alkoholin potkua. Uunijuureksissa oli vahva paahteinen aromi.

Kerrassaan erinomaista ruokaa siis! Tästä tuli vähän samanlainen tuntu kuin Pikkubistro Kattilasta aikanaan sen parhaimpina vuosina. Tänne täytyy palata joskus vihdoinkin kolmen ruokalajin illalliselle. Ruokalistalla on ollut jo pitkään kaikki valmiiksi vegaanisena, ja lounaallakin vegaanista näkyy olevan usein tarjolla, mikäli tulkitsin ruokalistaa oikein.

Tuhto
Tampere-talo
Yliopistonkatu 55
Tampere

ma 11–14
ti–pe 11–21
la 12–21
suljettu
(HUOM! Aukio myös poikkeusaikoina konserttien ja juhlien mukaan, ks. kotisivuilta.)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset