Big Bowl Noodle

"Nuudelit olivat parempia kuin mitkään koskaan missään muualla maistamani."

2.12.2021

Taisin tutustua kiinalaisiin nuudeleihin ensimmäisen kerran Kaisaniemen Basilikassa (nyk. Impress), jonne rakkaat ystäväni veivät minut. Tuolloin ne olivat vielä harvinaisuus japanilaisten udon- ja ramenannosten sekä vietnamilaisten pho-keittojen joukossa, mutta ihan viime vuosina kiinalaiset käsin tehdyt nuudelit ovat rynnineet Helsinkiin suorastaan joukolla. Ainoa varsinainen nuudeliravintola, johon olin tätä ennen kerennyt, on Noodle Master, ja kokemus oli huumaava. Mei Linissä olen myös syönyt oivallisia dan dan-nuudeleita, samoin kuin vanhassa Xiao Mei Linissä. Mutta monta paikkaa on testaamatta: Brokadin nuudeliravintola Vallilassa, Noodle by Biang Itäkeskuksessa, uudelleen auennut Xiao Mei Lin Hietalahdessa, Noodle Story Kalliossa – Kampin Big Bowl Noodleen ehdin vihdoin ensimmäisenä tästä joukosta.

Ravintolalla ei näytä olevan kotisivuja, joten en pääse lunttaamaan ruokalistaa. Jouduin tekemään tilauksen vähän kiireellä, mutta sain sen kuvan, että valmiita vegaanisia annoksia ei ole, mutta kolme on merkitty muokattaviksi. Henkilökunta oli erittäin avuliasta ja kartalla asiasta, joten mitään epäselvää tai hankalaa ei tässä minusta kuitenkaan ollut. Päätin tilata seesamiset nuudelit. Sitten sai valita tyylin, ja puolesta tusinasta päädyin kokeilemaan kiintoisaa kolmiomuotoista leikkausta.

Kun kulho kannettiin pöytään, kiljaisin ilosta: proteiinina nimittäin oli yubaa eli ”tofunahkaa”, joka on suurta herkkuani! Olen kaivannut sitä kipeästi sen jälkeen, kun rakas Bei Fang -ravintola lopetti. Nuudeleita oli aimo läjä, pähkinämurua myös. Kastike oli pohjalla, kuten kuuluu, joten aloin innolla sekoittaa ja syödä. Kerrankin älysin myös ottaa pois neulepaidan ennen syömistä! Nuudelihommissa en onnistu koskaan pysymään puhtaana.

Nuudelit olivat parempia kuin mitkään koskaan missään muualla maistamani. Rakenne oli ihmeellinen. Ehkä lähinnä tämä toi mieleen Rooman Tironfalen kauppahallista ostamani tuoreen käsin tehdyn paksun spaghetti alla chitarran. Yuban rakenne sopi yksiin niiden kanssa loistavasti, seesamin maku oli erinomainen. Kastiketta oli juuri sopivasti niin, että annos ei ollut pohjalla liian kostea, kuten tällaisissa annoksissa voi joskus käydä. Tilaamani pieni lasillinen rieslingiä leikkasi juuri sopivasti annoksen rasvaisuutta – valkoviini on ehdoton juomasuositus!

Kokeilin myös pöydällä kipossa olevaa laavaa muistuttavaa ”Extra Spicy” -tahnaa, ja olihan se tulista, mutta ei kuitenkaan hyökkäävää vaan kokonaisvaltaisesti lämmittävää ja pitkään viipyilevää.

Big Bowl Noodle nousi ehdottomien ravintolasuosikkieni joukkoon ensi yrittämällä. Täytyypä jatkaa tämän lajityypin ravintoloiden testaamista!

Big Bowl Noodle
Malminrinne 2–4
Helsinki

ma suljettu
ti–pe 11–21
la–su 12–21

Facebook

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset