Biang! Citycenter

"Tämä oli ehdottomasti paras kiinalainen munakoisoannos vuosikausiin!"

27.4.2022

Olin käynyt Makkaratalon Biang! -ravintolassa kerran aiemmin syömässä, pari kolme vuotta sitten, mutta silloin arvio jäi tekemättä. Tampereella kävin ketjun ravintolassa viime kesänä sekä lounaalla että illallisella. Lounas ei ihastuttanut, mutta illallisella tuli syötyä oikein hyvin. Citycenteriäkin kiinnosti kokeilla nimenomaan iltalista-aikaan, ja tilaisuus tuli vauhdikkaan työreissun jälkeen. Olin uupunut ja nälkäinen.

Ruokalista vaikutti olevan käytännössä sama kuin Tampereella, eli vegaanisten annosten valikoima on suht rajattu. ”Öljyonnettomuusnuudelit” tuntuivat liian tuhdilta annokselta näin väsyneenä, joten puntaroin paksoin ja sienien, home style tofun ja munakoisoannoksen välillä. Näistä tavallaan vain home style tofu on yksinään täysipainoinen ateria, muut sopivat paremminkin osaksi monipuolisempaa kattausta. (En tullut kysyneeksi, saisiko mapo tofua vegaanisena.) Halusin kuitenkin vahvoja makuja miedon tofuannoksen sijaan, joten päädyin korianteriseen ”kalan makuiseen” munakoisoon. Tätä olin syönyt Tampereellakin ja aiemmin ainakin vanhassa Brokadissa Helsingissä. Kalan kanssahan tällä annoksella ei mitään tekemistä ole: pohjana on yuxiang-chilikastike, jossa on mm. fermentoituja härkäpapuja.

Pieni riskihän oli ottaa tällainen vahva-arominen munakoisoannos pääruoaksi, sillä yksinään munakoiso voi helposti alkaa pidemmän päälle tökkiä. Pelko oli kuitenkin täysin turha, sillä tämä oli ehdottomasti paras kiinalainen munakoisoannos vuosikausiin! Jokainen palanen oli pehmeä, aavistuksen sitkaskuorinen nautinto, ja maanläheinen maustetahnan maku ja tuoreen korianterin aromi soivat täydellisesti yhteen. Pieni kipollinen riisiä riitti tauottamaan kokemusta sopivasti.

Biang! on sillä tavalla hankala arvioitava, että vaikka tykkäsin ruoasta todella, todella paljon, ei se kuitenkaan nouse omiin kovimpiin suosikkeihin. Nuudeleita menisin ehdottomasti tällä hetkellä syömään Big Bowl Noodleen tai Noodle Masteriin, ja minulla on edelleen testaamatta useampi kehuttu nuudeliravintola Helsingissä. Monipuoliseen kiinalaiseen annosvalikoiman illalliseen taas läheinen Mei Lin on parempi jo siksikin, koska Biangin vegaanisten annosten valikoima on hyvin kapea. Lounastamassa taas itse en käy kiinalaisissa juuri koskaan, sillä mielestäni tällaisen keittiön ruoka toimii niin paljon paremmin tuoreeltaan kuin noutopöydästä. Toisaalta aikanaan Helsingin Stockan Biang! oli parhaimpia noutopöytäkiinalaisia ikuna. Ehkä täytyy käydä täälläkin joskus vilkaisemassa. Mieluusti silti tätäkin ravintolaa suosittelee, sen verran herkullinen kokemus oli.

Biang! Citycenter
Kaivokatu 8, 2. krs
Helsinki

ma–to 11–21
pe–la 11–22
su 12–19

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset