Ravintola Fujimi

"Fujimi on sekä laadussa että valikoimassa ainutlaatuinen japanilaisten ravintoloiden joukossa."

29.4.2022

Arvioin Fujimin runsaat vuosi sitten, mutta silloin söin udon-nuudeliannoksen enkä sushia. Sushien arviosta olikin vierähtänyt jo pitkälle kolmatta vuotta, ja välissä oli koko pandemia-aika. Oli ehdottomasti aika palata sushille, ja tällä kertaa pääsimme illastamaan yhdessä rakkaan vaimoni kanssa. Varasimme perjantai-iltana pöydän, mikä olikin hyvä, sillä kaikki pöydät olivat tullessamme joko varattuja tai täytetty. Oli mukava nähdä, että paikalla on suosiota. Eikä ihme, sillä Fujimi lujitti paikkansa ehdottomana suosikkinani sushiravintoloiden joukossa.

Tilasimme ensin edamameja ja wakame-salaatin, ja minä otin vielä misokeiton lämmittääkseni sisuksiani, sillä ulkona tuuli kylmästi luihin ja ytimiin. Keitto oli oikein hyvää, sopivan kevätsipulista. Wakamesalaatissa oli yllättäen päällä keko wakamea ja alla tavallinen vihreä salaatti – yhdistelmä toimi oikeastaan aika kivasti! Edamamet tulivat pöytään höyryävän kuumina. Annos oli hyvin pelkistetty, sillä suolaakin oli tuskin nimeksi. Ehkä tykkään vähän maustetummasta kuitenkin enemmän, mutta mielellään soijapapuja napsautteli suuhunsa silti.

Sushivalikoimassani oli makeja porkkanalla ja avokadolla, inarisusheja sekä nigirejä kesäkurpitsalla, herkkusienellä ja avokadolla. Kaikki oli aivan älyttömän hyvää! Kuten olen ennenkin todennut, Fujimi ja Umami Kauppahallissa ovat selvästi tasokkaimmat sushipaikat, joissa olen koskaan käynyt. Maka Sushi on samassa kaartissa, mutta siellä en ole hetkeen ehtinyt käydä – täytyypä palata sinnekin. Joka tapauksessa kolme parasta samassa kaupungissa!

Vaikea ja turhakin näitä on yrittää asettaa paremmuusjärjestykseen, mutta nyt syödessä tuntui taas siltä, että en ole koskaan saanut sushia ihan näin hyvänä. Riisi oli aivan täydellistä. Makien porkkana oli tälläkin kertaa kypsennetty juuri sopivasti niin, että sen makeus nousi esiin mutta rakenne ei ollut muuttunut löysäksi. Nigireistä ehdoton suosikki oli paahdettu herkkusieni, sillä raaka-aineen aromi oli kehittynyt täyteläisen maanläheiseksi ja pinta oli karamellisoitunut ihanasti, mutta myös avokado oli ehkä parempaa kuin koskaan missään. Ja kuten aiemminkin, inarisushien makeus teki niistä erinomaisen jälkiruoan, jolle soijakastikkeen tujaus antoi hienon vastapainon.

Aterian lopuksi minun oli pakko saada lasillinen yuzushua eli ”yuzu-sakea”. Olin saanut sitä edellisen kerran Berthassa Tampereella, ja olin kaivannut makua kovasti. Tämä yuzushu oli ehkä kirpeämpää kuin aiemmat maistamani Berthassa ja jo lopettaneessa Gohanissa, ja pidin tästä vielä enemmän. Listalla olisi ollut myös umeshua ja muita kiintoisia juomia.

Listalla löytyy vegaanisena myös erilaisia kulhoruokia, ja viikolla iltaisin saa viimeksi kokeilemiani udon-nuudeleita. Fujimi on sekä laadussa että valikoimassa ainutlaatuinen japanilaisten ravintoloiden joukossa.

Ravintola Fujimi
Aleksanterinkatu 29
Tampere

ma–ti 14–20.30
ke–to 14–21
pe–la 14–21.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset