Cafe Pispala

"Banaanin aromi pysyi hillittynä mehevissä ja ilmavissa pannareissa, ja hiukan kitkerä siirappi antoi makeudelle vastapainoa."

28.5.2022

Kuulin Hyvän kurkun luottolukijalta vinkin pari vuotta sitten, että tässä pispalalaisessa kahvilaravintolassa oli tullut tarjolle vegaanisia amerikkalaistyylisiä pannukakkuja. Tämähän kiinnosti, sillä tykkään ruokalajista tosi paljon, mutta edellinen kokemus Tukholmassa oli huono. Pistin paikan to eat -listalleni, mutta koska käyn Pispalassa hyvin harvoin, kesti aika kauan ennen kuin pääsin paikalle.

Onneksi kahvila tuli mieleeni, kun olin menossa rakkaiden ystävieni tupareihin Tahmelaan. Junavuorot osuivat niin, että olisin kaupungissa turhan aikaisin ja tarvitsisin lounasta. Kävelin kuumana aurinkoisena kevätpäivänä rappusia Pispankadulle ja astuin sisään – ja äimistyin. Kahvila on nimittäin todella viehättävä, ja tunnelmaltaan se tuntui olevan jostain ihan muualta kuin Suomesta. ”Elokuvallinen” -sanalla taisin kuvata sitä tupareissa. Pienehkö sali oli ihan täynnä väkeä, mutta terassilla oli tilaa. Kuumana päivänä ja aurinkoarkana ihmisenä kuitenkin halusin sisälle, joten odottelin terassilla, kunnes pöytä vapautui. Palvelu oli todella avuliasta ja ystävällistä, ja tulin oikein hyvälle mielelle.

Olin osunut paikalle brunssin aikaan. Paikan brunssi ei ole buffettyylinen, vaan silloin käytössä on eri ruokalista kuin lounas- ja ilta-aikaan (niitä päivitetään paikan Facebook-sivuille, brunssilista löytyy kotisivuilta). Listalla on vahva americana-ote, mutta omassa Vege Stack-annoksessani oli meksikolaisia vaikutteita. Annos ei ole vegaaninen, mutta sen saa hieman riisuttuna vegaanisena versiona. Ja ennen kaikkea: tilasin vegaaniset pannukakut jälkkäriksi. Odotellessa sain pikkuisen hedelmäsalaatin, mikä raikasti oloa kesäpäivänä kivasti.

Pieni fiba kävi keittiössä alkuun, kun Vege Stack tuotiin normaalina versiona kananmunalla ja juustolla, mutta asia korjattiin erittäin nopsaan ja sujuvasti, ja iskin kimppuun. Annos oli aika jännä: ei se varsinaiseksi suosikiksi noussut, mutta ilolla sitä söin, sillä se oli hyvin omaleimainen. Lautasen pohjalla oli maustettuja paahdettuja perunoita, joiden päälle oli kasattu torni paistetuista vihanneksista ja meksikolaisella paputahnalla voidelluista rapeista tortilloista. Vihanneksissa oli kivasti purutuntumaa ja tuoreutta, minkä vastapainoksi täyteläinen paputahna sopi hyvin. Toki aina nykyään ”riisutun” vegaanisen annoksen tilaaminen on vähän tylsää, mutta ei se todellakaan mikään iso miinus nyt ollut.

Pannukakut taas olivat ihan hemmetin hyviä, ja yllätin itseni, sillä normaalisti en ole oikein banaanileipomusten ystävä. Banaanin aromi pysyi kuitenkin hillittynä näissä mehevissä ja ilmavissa pannareissa, ja hiukan kitkerä siirappi antoi makeudelle vastapainoa. Kyllä nämä varmaan olivat parhaat syömäni amerikkalaistyyliset pannukakut. Ja kun olin kerran ihan kohta lähdössä bileisiin, tilasin vielä aterian täydennykseksi konjakin.

Huokaisin, siemailin konjamiinia, luin lehteäni ja totesin, että tännehän on palattava.

Cafe Pispala
Pispankatu 30
Tampere

ma–ke suljettu
to 10–16
pe 10–21
la 9.30–21
su 9.30–17

Kotisivut

Facbookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset