Delhi Darbar

"Ruoka oli täyteläistä, mausteista, tuhtia ja okran ansiosta myös koostumuksiltaan ja aromeiltaan vaihtelevaa."

1.10.2022

Tämä intialainen ravintola on toiminut Turun Hämeenkadulla vuosikausia, ja olen kuullut siitä pitkään paljon hyvää. Kävinkin siellä kerran takavuosina, mutta silloin Hyvä kurkku -blogi oli limbossa Sylvi-lehden lopetettua, eikä omia kotisivuja ollut vielä avattu. Arvio jäi tekemättä, mutta kokemus oli oivallinen. Kävin muistaakseni myöhäisellä lounaalla. Päätin, että palattava olisi illalliselle arvioreissulla.

Tilaisuus tuli Turun kirjamessujen aikaan, kun etsin sopivaa paikkaa sekalaiselle kollegaseurueellemme. Ilahduin huomatessani, että ravintolan sivuille oli ilmestynyt näyttävästi myös vegaaninen menu! Alkuruokia on neljä, pääruokia kaksitoista, minkä lisäksi listalta löytyy vegaanista naania, mangolassia sekä erilaisia lisukkeita kuten daalia, chutneyta, tulisia pikkelssejä, raitaa ja minttukastiketta. Valikoimassaan se ei siis jää kauaksi porilaisesta intialaisesta kasvisravintolasta Veg Point, ja ravintoloiden tyylit ovat vielä mukavan erilaiset eli toisiaan täydentävät.

Ravintola oli tupaten täynnä, ja paikalla oli myös isompia seurueita, joten jouduimme odottamaan ruokiamme melko pitkään. Tämä ei kuitenkaan lopulta haitannut laisinkaan, sillä kokemus oli niin uskomattoman herkullinen.

Alkupalaksi tilasin munakoisopakorat. Leivitetyt viipaleet olivat juuri niin täyteläisen pehmeitä kuin munakoiso parhaimmillaan on, ja pirtsakka minttukastike oli niille täydellinen kumppani.

Pääruoaksi valitsin bindi chatpatin, eli okra-kikhernecurryn. Koska halusin tulisuutta, otin kylkeen chilipikkelssin. Annokseen kuului naan myös vegaanisena versiona, ja riisi oli kivasti maustettua. Ruoka oli täyteläistä, mausteista, tuhtia ja okran ansiosta myös koostumuksiltaan ja aromeiltaan vaihtelevaa. Minulle tuli vahvasti mieleen vierailuni oululaisessa Garam Masalassa vuosia sitten.

Mainittujen Veg Pointin ja Garam Masalan rinnalla tämä nousi parhaimpiin kokemuksiini intialaisesta ruoasta. Haluan tulla tänne uudestaan joskus parin ystävän kanssa, että voimme tilata useita toisiaan täydentäviä annoksia sekä kaikki tilpehöörit ja nauttia makujen moninaisuudesta. Parhaita asioita tämä oli tänä vuonna.

Delhi Darbar
Hämeenkatu 8
Turku

ma–to 10.30–22
pe 10.30–23
la 12–23
su 12–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset