The Saigonese

"Keitto lämmitti ja vahvisti oloa kylmänä syyspäivänä."

31.10.2022

Tämä kuvauksensa mukaan vietnamilaista ”kotiruokaa” tarjoava ravintola toimii samoissa tiloissa kuin aiempi hyvin samanhenkinen Emoi-ravintola, jossa ehdin käydä pari kertaa. Emoi oli kasvisravintola, The Saigonese ei ole, mutta listalla on vahva vegaaninen painotus joka tapauksessa. Nimittäin joka ainoasta suolaisesta annoksesta on tarjolla valmis vegaaninen versio!

Olin kuullut paikasta Hyvän kurkkun luottoneuvojalta ja armaalta ystävältäni vuosikymmenien ajalta. Makumieltymyksemme ovat niin likeiset, että näihin vinkkeihin voi aina luottaa – niinpä laitoin The Saigonesen korkealle prioriteettilistassa. Sovin lounastapaamisen työasioissa ystäväni kanssa.

Minä valitsin listalta vegaanisen phon, koska sitä on kehuttu, ja ystäväni tilasi nuudelisalaatin soijasuikaleilla tms. proteiinilla. Edellisen pho-keiton olin syönyt muistaakseni Katajanokalla Fly Fusionissa joten vertailukohta oli kova.

The Saigonesen pho on hyvin erityylinen. Jos Fly Fusionissa pääosaan nousevat yrtit ja kasvikset, ja liemi on hennon aromikas, täällä etualalla ovat ruokaiset sattumat ja rasvaisempi ja vahvemman makuinen liemi. Tykkäsin kyllä tästäkin kovasti! Soijasuikaleiden lisäksi keitossa oli yubaa eli ”tofunahkaa”, siitakesieniä ja monista muista ravintoloista tuttua vegaanista makkaraa/patéeta.

Söin koko annoksen hyvällä halulla – melkein kaikki nuudelitkin, joista aina tahtoo jäädä minulla phosta osa lautaselle. Keitto lämmitti ja vahvisti oloa kylmänä syyspäivänä, kun olin vielä kirjamessuista aika väsynytkin. Ystäväni vaikutti myös pitävän omasta annoksestaan.

Jossain vaiheessa ravintola mainosti myös banh mi -patonkeja, mutta niitä en nähnyt listalla, eikä tietoa löydy kotisivuiltakaan. Harmi, sillä alusta lähtien vegaaniseksi tehtyä patonkia ei tahdo saada.

Palaan ehdottomasti. Ensi kerralla minua kiinnostaa testata punaviinilieminen muhennos!

The Saigonese
Lapinlahdenkatu 21
Helsinki

ma–pe 11–20
la–su 12–19

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset