Caffè Locale

"Tällaisia voikkareita näkisi vegaanisena mieluusti enemmänkin kahviloissa!"

10.12.2022

Arvioin tämän kahvilan elokuussa 2020. Pitkään on pitänyt palata, sillä olin kuullut, että vegaaninen valikoima on parantunut. Nyt löytyi sopiva hetki, kun meillä oli aikaa kulutettavana talvisessa Porissa iltapäivällä. Ilahduin, kun vitriinistä löytyi sekä suolaista että makeaa. Niinpä tilasin hauskan punajuuri-avokado-”feta”-voileivän sekä ”capuccinopullan”. Juomaksi valitsin kauracapuccinon.

Tämän tyylistä voileipää en ole koskaan nähnyt vegaanisena missään: isokokoisen varmaan kaurapitoisen leivän päällä oli punajuurilevitettä, avokadoa, raakaa punasipulia, vegaanista fetaa, lehtisalaattia ja jotain ripoteltua kuivamaustetta. Ja aivan erinomainen voikkari tämä oli! En ole juuri jaksanut kiinnostua kokeilemaan vegaanista fetaa Mö-juustoa lukuun ottamatta, joskin Helsingin Vinolitossa se on ollut erittäin edukseen. Perusskepsis on kuitenkin säilynyt. Tässä se maistui kuitenkin suorastaan herkulliselta, kun avokadon pehmeys, punajuuren rautaisuus ja sipulin puraisu antoivat tukea. Tällaisia voikkareita näkisi vegaanisena mieluusti enemmänkin kahviloissa!

Capuccinopulla oli hyvin makea, mutta tykkäsin siitä yllättäen aika paljon, vaikken niin makean perso olekaan. Maku toi yllättäen mieleen myös Fazerin Omar-puustit, ne hassut pikkuiset karkilla täytetyt pussipuustit. Mutta paljon laadukkaampaa tämä tietysti oli.

Localessa on myös A-oikeudet, ja kuulemma siellä järjestetään musiikkiesityksiäkin, joten se on hauskan poikkeuksellinen kahvilan ja baarin yhdistelmä Porin ytimessä – en olisi tällaista osannut arvata.

Caffè Locale
Yrjönkatu 12
Pori

ma–ti 8–18
ke–pe 8–20
la 10–17
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset