Sen Chay

"Olin unohtanut, miten perin juurin mukava kasvisravintola Sen Chay on."

22.11.2022

Edellisen kerran kävin Sen Chayssa neljä vuotta sitten. Monta kertaa minun on pitänyt palata, mutta lounashetket osuvat harvoin näille kulmille kaupunkia. Nyt kuitenkin sovin varta vasten työtapaamisen rakkaan ystävän kanssa, hän kun käy paikassa usein lounastamassa.

Tällä kertaa ei tarttunut ruokalistaan vaan valitsin toisen kahdesta lounasvaihtoehdosta. Koska ystäväni valitsi suosikkinsa, paistettuja nuudeleita tofulla ja sienillä, minä päädyin currytofuun. Vaikka ravintolan kaikki pöydät olivat täynnä, saimme ruokaa mukavan nopeasti.

Ystäväni antoi ystävällisesti minun maistaa nuudeliannostaan, ja yllätyin tosi iloisesti. Tyyliltään annos oli tumma ja umaminen: soijakastiketta oli varmasti käytetty runsaasti. Kuitenkaan se ei ollut yhtään liian rasvainen tai tunkkainen kuten tämän tyyliset nuudeliannokset liian usein ovat – tykkäsin annoksesta kovasti!

Ruokakateudesta en kuitenkaan päätynyt kärsimään, sillä oma curryannokseni oli suorastaan erinomainen. Currykastike oli sen verran liemimäistä, että päädyin syömään sitä keiton tapaan – esimerkiksi thaimaalaisia keittojahan syödäänkin usein niin, että joukkoon sekoitetaan riisiä. Liemessä oli vahvoja ja selkeästi erottuvia yksittäisten mausteiden kuten sitruunaruohon ja currylehtien aromeja, mistä pidän tämän tyylisissä annoksissa enemmän kuin monitahoisista maustesekoituksista. Tofussa oli mukava pinnalta paistettu rakenne, porkkana oli herkullista ja bambua oli kiva syödä pitkästä aikaa.

Vaikka keskustelimme ystäväni kanssa vaikeista ja polttavan tärkeistä kysymyksistä upoten välillä teoreettiseenkin syöveriin, oli minun pakko pari kertaa nousta pinnalle huudahtamaan, että tämähän on hemmetin hyvää.

Olin unohtanut, miten perin juurin mukava kasvisravintola Sen Chay on. Täytyy palata vähän nopeammin seuraavalla kerralla.

Sen Chay
Siltasaarenkatu 3–5
Helsinki

ma–pe 11–19
la 12–19
su suljettu

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset