Royal Mustang

"Tilasimme kolme annosta: tofu tikka masalan, saag tofun ja chana masalan. Kaikkiin tuli mukaan papadumeja ja minttuchutneyta. Ja hyväähän tämä oli!"

10.7.2023

Sain vinkin taannoin tästä Porissa toimivasta nepalilaisesta ravintolasta. Nepalilaista ja intialaista ruokaa saa tietysti vegaanisena vaikka mistä, ja Porissa on poikkeuksellisesti intialainen kasvisravintola VegPoint. Mutta yllätyin huomatessani, että Ravintola Royal Mustangilla oli menussaan kasvisruokaosion lisäksi erillinen vegaanisten ruokien osio! Tähän olen törmännyt aika harvoin – edellisen kerran Turun intialaisessa Delhi Darbarissa. Ensimmäinen kokemus oli vuosia sitten helsinkiläisessä Mount Kailashissa.

Olimme tulossa anoppilaan maanantaina, ja koska Royal Mustang on auki joka päivä, tuli sopiva tilaisuus testata heidän antimiaan noutoruokana. Tilasimme kolme annosta: tofu tikka masalan, saag tofun ja chana masalan. Kaikkiin tuli mukaan papadumeja ja minttuchutneyta, mikä oli kiva yllätys, sillä ihastuimme vaimon kanssa siihen vuosia sitten.

Takana oli pitkä päivä pelkällä aamupalalla, joten anoppilassa iskimme suoraan kiinni annoksiin. Ja hyväähän tämä oli! Tomaattinen masala on aina hieman hapanta, ja makean rasvainen kookos-saag tarjosi sille hyvää vastapainoa. Mikään ei ollut tulista (vegaanisten annosten listalla on vain kaksi yhdellä chili-ikonilla merkittyä), mutta varmaan kysymällä saisi poltetta lisää halutessaan. Minttuchutney oli erinomaista ja antoi sopivasti ”yläpäätä” annoksille. Tofu oli koostumukseltaan tiivistä, mikä sopi kumpaankin annokseen, ja kikherneitä oli haudutettu tarpeeksi niin, että niiden maku oli kehittynyt.

Söimme hyvällä halulla kaiken, viimeistä kastikepisaraa myöten.

Royal Mustang
Antinkatu 10
Pori

ma–pe 11–21.30
la 12–22
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset