Lazy Fox

"Listalta löytyy vegaaninen englantilainen aamiainen makkaroineen, tofukokkeleineen, papuineen, sienineen ja tomaatteineen – mukana amerikkalaisen tuhdin aamiaisen hash brown."

25.8.2023

Lazy Fox kuvaa itseään aamiais- ja brunssiravintolaksi, ja ”koko päivän aamiainen” onkin siellä keskeinen juttu. Aamiaisissa on yhtäältä selvää brittiläistä otetta, mutta toisaalta paikassa on vahva americana-fiilis. Sieltä löytyy myös sekä kahvilan että baarin elementtejä. Jonkin sortin hybridi siis.

Minä innostuin käymään ennen kaikkea siksi, että listalta löytyy vegaaninen englantilainen aamiainen makkaroineen, tofukokkeleineen, papuineen, sienineen ja tomaatteineen – mukana amerikkalaisen tuhdin aamiaisen hash brown eli röstiperuna noin suunnilleen. Tähän mennessä olen syönyt vegaanista angloaamiaista vain Tampereen Sohossa, joten vertailu kiinnosti.

Päältä päin aamiaisannos muistutti melko paljon Sohon vastaavaa, mutta eroja oli. Tämän annoksen makkara oli erinomainen – Sohossa makkaratyyliä on vaihdettu vuosien varrella useampaan otteeseen, mutta viimeisellä parilla kerralla olleesta Muu-tyyppisestä en ole niin innostunut. Lazy Foxin makkara saattoi olla Moving Mountainsia, ainakin saman tyylinen se oli, ja se on lemppareitani. Myös hash brown oli erinomainen: pinnalta rapea ja sisuksesta mehevä.

Sen sijaan tofukokkeli oli valitettavasti pettymys. Se oli kuivaa ja suolattomuudessan melko mautonta: ainoana makuna nousi hieman kurkkua karvastava kurkuma tai curryjauhe. Sohossakin tofukokkelin taso on vaihdellut erinomaisesta hieman kuivakkaan, mutta paljon mehevämpää se on siellä kuivimmillaankin, ja siellä lisätty mustasuola tuo munakkaan tunnelmaa hienosti. Parhaat tofukokkelit olen kuitenkin saanut viime vuosina Tukholman á La Lossa ja Helsingin Harju 8:ssa, ja niitä ennen sittemmin edesmenneissä Animassa ja OhMyGoodnessissa. Lazy Foxin kokkeli vaatisi ehdottomasti kohentamista: pehmeämmän ja kosteamman tofulaadun käyttöä tai paistoksen kostuttamista jollain, ja ehdottomasti suolaa.

Annoksen leipä oli hyvän makuista, mutta itse pidän tällaisessa annoksessa paahdetun leivän tunnusta, sillä se antaa vastapainoa tomaatille, sienelle, pavuille ja kokkelille. Nyt makkaraa ja hash brownia lukuun ottamatta ateriasta jäi turhan, miten sen sanoisi, pehmeä yleisvaikutelma. En siis voi suositella paikkaa tämän annoksen pohjalta, etenkin kun aamiainen on avokadotoastin lisäksi ainoa vegaaninen suolainen vaihtoehto.

Päätin kuitenkin testata vielä jälkiruokaa, sillä amerikkalaisia pannukakkuja saisi vegaanisena, tattaripohjaisella taikinalla. Sehän kiinnosti! Valitsin suolakaramellisen ja pähkinäisen version.

En ole vegaanisia amerikkalaisia pannukakkuja syönyt monta kertaa – ainoa ravintolakokemus, jonka tähän hätään muistan, oli Cafe Pispalassa Tampereella viime vuonna. Tai sen lisäksi söin aikanaan oikein hyvät sellaiset Helsingin Paulig Kulmassa, mutta se on lopettanut. Cafe Pispalan annos oli erinomainen, ja valitettavasti nämä pannukakut eivät päässeet läheskään sille tasolle. Koostumuksesta tykkäsin kyllä, ja pannukakut pysyivät hyvin kasassa, mutta maku oli ehkä lähempänä bliniä kuin jälkiruokaa. En ole kovin makealle perso, mutta minullekin näissä olisi pitänyt olla hieman enemmän makeutta sekä rasvaisuutta tuomaan americana-luksuksen tunnelmaa.

Lazy Fox
Albertinkatu 36
Helsinki

ma–ke 8–15
to 8–22
pe–la 8–23
su 9–15

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset