Sayam9

"Ruoka oli ihan todella hyvää! Kummassakin lämpimässä ruoassa kasvikset olivat tuoreita ja hyvin laitettuja, ja kastikkeissa oli makua."

20.10.2023

Kävin täällä ensimmäisen ja edellisen kerran lokakuussa 2019 perheenjäsenten kanssa. Vaikka ruoka oli oikein hyvää, en paikasta silloin innostunut, koska buffetravintolassa oman annoksen saaminen tiskiltä oli vähän ankeaa, eikä silloin salaattipöydästäkään löytynyt mitään. Törmäsin kuitenkin ihan sattumalta kehuihin paikan vegaanisesta tarjonnasta pari viikkoa sitten. Ilmeisesti vegaaninen meininki on ollut parempi jo pitkän aikaa, mutta asia on mennyt minulta tyystin ohi – kiitos vinkkaajalle!

Minulla oli edessä kaksi pitkää tutkijahaastattelua, eli saisin puhua kuin ruuneperi pari tuntia, joten tuhti lounas olisi tarpeen. Päivä oli kalsa, joten lämmittävä chilin tuntukin kiinnosti. Kuten edellisellä kerralla, Sayam9 oli ihan täynnä väkeä, eli suosionsa se on säilyttänyt. Tuoksut olivat herkullisia.

Ruokien vegaanisuus oli merkitty selkeästi, ja valikoima oli mukavan laaja: tulista suikalesalaattia, tulista hedelmäistä salaattia, lehtikaalia kvinoalla, punaista currytofua sekä wokattua tofua ja vihanneksia. Myös vegaanisia kevätkääryleitä löytyi: vaikka ne näyttivät tutulta tusinatavaralta, ne saattoivat olla ihan talon omaa tuotantoa.

Ruoka oli ihan todella hyvää! Tulisessa suikalesalaatissa oli umamia ja ihan kunnolla poltetta, ja lehtikaalisalaatissa oli paitsi hyvä kastike myös hauska lisä varmaankin puolikuivatuista karpaloista! Tämä salaatti tietysti myös lisäsi aterian ravinteikkuutta kosolti.

Kummassakin lämpimässä ruoassa kasvikset olivat tuoreita ja hyvin laitettuja, ja kastikkeissa oli makua. Ne eivät olleet tulisia, mutta lautaselle saattoi lisätä oivallista tuoretta murskattua chiliä, tuoretta korianteria, ja muitakin lisukkeita olisi ollut. Chilin avulla ruokaan saikin sitten todella tujun poltteen. Pidin kummastakin ruokalajista, joskin tofua oli harmittavan vähän joukossa – aina miinus mutta lopulta pieni näin oivassa kokonaisuudessa.

Olen kaivannut tällaista paikkaa Tampereelle tosi paljon, sillä thaimaalainen ruoka kestää buffet-tarjoilun tosi paljon paremmin kuin monet muut täällä tutut itäisen Aasian keittiöt. Ja ylipäätään vegaanisesti kiinnostavia itäaasialaisia buffeteja ei kaupungissa juuri ole. (Taannoin kyllä ilahduin Biang! -ravintolan parantuneesta buffetista, joten täytyypä muistaa palata sinne arvioretkelle.)

Sayam9
Hatanpään valtatie 6
Tampere

ma–pe 10.30–20
la 12–20
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset