An Lac (Tu Huong, Pyynikintorin kiinalainen kioski)

"Tässä oli ihan kunnon katuruoan fiilis! Curryssa oli makua, tofu oli kummassakin annoksessa hyvää, ja siitakkeissa oli juuri sellainen ihana koostumus, jota kiinalaisissa annoksissa haen."

11.11.2023

Olen arvioinut tämän tamperelainen pikaruokaklassikon viimeksi vuonna 2018. Kioskilla on Facebookissa edelleen nimi Tu Huong, mutta paikan päällä komeilee nimi An Lac. Ja varmaan suurin osa tuntee paikan Pyynikintorin kiinalaisena. Rakkaalla lapsella on monta nimeä.

Edellisen arvion jälkeen olemme hakeneet täältä kevätkääryleitä – kenties maan parhaita – useamman kerran, mutta pitkään olin haikaillut laajemman kirjon tilauksesta. Kun olin menossa viettämään sauna & Star Trek -iltaa isoveljen luo, oli oiva tilaisuus tehdä mojova usean annoksen tilaus ja ylensyödä onnellisesti. Valokuva siten on kotoisasta noutoruokabuffetista kootusta lautasesta. Ei ehkä ihanteellisin tarjoiluehdotus, mutta hemmetin hyvää.

Kasvisruokalista on uudistunut, ja vegaanisia annoksia on hurja määrä, kaksikymmentä! Valitsin hyväksi tietämäni currytofun kookoskermakastikkeella sekä tofua, siitakkeita ja parsakaalia. Otimme myös yhteistilaukseemme kolme isoa annosta eli viisitoista kappaletta kevätkääryleitä (syöjiä oli kyllä sitten neljä eikä vain kaksi veljestä).

Viisi vuotta sitten ylistin kevätkääryleitä, ja ne olivat ehkäpä vielä parempia kuin muistinkaan. Pelkästään näiden takia tämä on suoranainen pyhiinvaelluskohde! Muista ruoka-annoksista totesin silloin ”ihan hyviä mutteivät mitenkään erityisiä”, mutta nyt täytyy korottaa arviota. Kumpikin ruoka nimittäin oli erittäin hyvä! Koska kiinalaisen ruoan tarjonta Suomessa on niin kovaa nykyään, rima on korkealla. ”Tavallisista kiinalaisista” paikoista tahtoo saada suomalaisittain helpotettua ruokaa, enkä oikein enää jaksa sitä. Tässä sen sijaan oli ihan kunnon katuruoan fiilis! Curryssa oli makua, tofu oli kummassakin annoksessa hyvää, ja siitakkeissa oli juuri sellainen ihana koostumus, jota kiinalaisissa annoksissa haen.

Tietysti tämä paikka käy vain noutoruokaan (pari asiakaspaikkaa on, mutta kioskitunnelma ei ihan tunnu oikealta tähän ruokaan). Mutta erittäin hyvin tämä pärjää tamperelaisessa kiinalaisessa tarjonnassa, ja melkeinpä voin sanoa tätä ykkössuosikiksi. Hinta-laatusuhde on kohdallaan ja valikoima on laaja. Varsinaiseen kiinalaisen keittiön ”yksi aines taiten laitettuna” -minimalismiin pääsen käsiksi Helsingin reissuilla. Olisi sellaistakin kiva saada Tampereelle, mutta tämä paikka on omalla tavallaan ainutlaatuinen.

An Lac
Puutarhakatu 39
Tampere

ma suljettu
ti–pe 11–19.30
la–su 12–19.30

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset