Fly Fusion Café

"Liemi oli jälleen oivallista, hennon aromikasta. Ainekset olivat monipuolisia."

30.1.2025

Tämä Helsingin Katajanokalla toimiva vietnamilainen ravintola ja kahvila on ollut pitkään suosikkejani, mutta edellisestä visiitistä oli ehtinyt silti vierähtää jo pari vuotta. Työporukan toimisto on kyllä noilla kulmilla, mutta lounaspaikoiksi tahtovat urautua tietyt pari paikkaa, ja rutiineista poikkeaminen vaatii usein hieman suostuttelua tai poikkeustilannetta. Tilaisuuteni tuli parin podcast-äänityssession välillä.

Halusin ehdottomasti kokeilla pho-keittoa. Kokemuksia niistä on kertynyt blogin historiassa aimo liuta, mutta nyt oli sattumalta ollut parin vuoden pho-katkos ennen taannoista DinDin-ravintolan kokemusta Tampereella. Vertailukohta olisi hyvin mielessä.

Fly Fusion Cafén olen ehtinyt arvioida blogissa kaikkiaan kolme kertaa – kaikki on koottu putkeen samaan arvioon silloin, kun Sylvi-lehdestä siirryttiin nykyiselle sivustolle. Näistä kokemuksista kaksi koskee pho-keittoa. Ensimmäisen söin marraskuussa 2018 ja ihastuin: pippurinen tuoksu, yrttien aromien kimara– se oli siihen asti paras pho-kokemukseni. Syyskuussa 2019 keitto oli yhtä mainio, ja nyt siinä oli mukavia kitkeriä lehtivihanneksia. Seuraavasta pho-ateriasta en kirjoittanut blogiin vaan kerroin Facebook-sivulla: tuolloin ihastutti ainesten monipuolisuus, etenkin lootuksen juuri ja monipuoliset yrtit. Tässä välissä oli tullut myös lokakuussa 2022 Saigonesen kokemus, ja se olikin hyvin erilainen: liemessä oli rasvaista umamia, ja annosta hallitsivat moninaiset kasvisproteiinit. Tämä oli kiva kokemus, sillä osa kaipaa keittoonsa juuri tällaista, enemmän alkuperäistä esikuvaa muistuttavaa lientä. Minusta kumpikin tyyli toimii, ja olen ehkä hieman persompi aromikkaalle yrttisyydelle. (On muuten mainittava myös Tampereen Tammelantorin An Namin pho-keiton hienot vihannesmaut.)

Kolme meistä otti vegaanisen phon, ja kaikki tykkäsivät. Liemi oli jälleen oivallista, hennon aromikasta. Ainekset olivat monipuolisia: hyvää pehmeää tofua, maukkaita ruskeita herkkusieniä, tarhapapua, kiinankaalia, punakaalia, porkkanaa, taisi olla vähän retiisiäkin. Rucola yrttinä oli kuitenkin lievä riitasointu, ja jäin kaipaamaan pholle ominaista yrttisyyttä – etenkin kun olemme viime vuosina kasvattaneet itse paljon vietnaminkorianteria (vihannestatar), joka on tälle keitolle leimallinen maku. Ehkä yrttien saatavuus oli ollut tällä kertaa huono, tai kustannusten nousu näkyy tässä.

Tästä pienestä puutteesta huolimatta ateria oli oiva, ja suosittelen paikkaa edelleen vankasti.

Fly Fusion Café
Luotsikatu 5
Helsinki

ma–pe 11–22
la 12–22
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset