Bistro DinDín

"DinDínin phon liemi oli oivallinen. Omaleimaista sille oli mukavan vahva mustapippurin polte."

19.1.2025

Joulukuussa avautunut vietnamilainen bistro oli tervetullut lisä tamperelaiseen tarjontaan. Lie Mi lienee tällä hetkellä ainoa toinen varsinainen vietnamilainen ravintola, Whateverin fuusiovalikoimassa on joitain vietnamilaisia ruokia, ja Tammelantorin An Nam -ruokakoju on varsin mukava, mutta tietysti se on rajoitetusti auki. VG Wok Kalevan aukioloajat olivat ainakin taannoin sen verran ennustamattomia, että en ole tullut vähään aikaan käyneeksi, vaikka paikasta kovasti pidänkin.

Verkkosivujen menussa oli lukuisia annoksia, jonka päätäytteeksi voisi valita tofun, mutta annosten vegaanisuudesta ei ollut selkeää tietoa. Paikan päällä palvelu oli kuitenkin ystävällistä ja avuliasta: banh mi -patonkia lukuun ottamatta kaikki tofuannokset saisi vegaanisena, ja niitä oli alkupalat mukaan lukien toistakymmentä. Testausmielessä valitsin tietysti pho-keiton.

En ole varma, koska olen viimeksi tätä klassikkoa syönyt. Jossain välissä Helsingissä oli melkoinen vietnamilaisen ruuan aalto, ja silloin niitä tuli testattua enemmänkin. Ainakin lokakuussa 2022 vierailin Helsingissä The Saigonesessa ja tykästyin ”tumman” makuiseen liemeen ja täytteiden monipuolisuuteen. Kesällä 2021 nautin keiton An Namissa taivasalla. Tuorein kokemus saattaa olla rakkaassa Fly Fusion Kitchenissä Helsingissä, mutta en kirjoittanut uusintavisiitistä arviota.

DinDínin phon liemi oli oivallinen. Se muistutti Fly Fusion Kitchenin lientä aromaattisuudessaan, mutta omaleimaista sille oli mukavan vahva mustapippurin polte, vähän takapotkuisesti tuleva. Pelkästään liemen takia ateria oli tosi onnistunut ja paikka suosituksen arvoinen.

Annoksen muut osat ehkä kaipaisivat hieman viilaamista. Pidin runsaasta korianterista, isoista rapsakoista iduista, kevätsipulista, parsakaalista ja paksoista – ne tukivat hienosti liemen aromia. Ravintolan käyttämä tofu, hieman Tofu Moonin pintapaistettua tofua muistuttava, oli kyllä hyvää mutta ei saanut tukea liemeltä. Tähän joku ”sienimäisempi” tofu tai vaikka ”tofunahkasolmut” tai jokin vastaava olisi istunut paremmin. Lisäksi raakaa sipulia oli aika paljon ja isoina palasina, mikä oli aika rajua.

Sitten vielä jännä yksityiskohta: keiton nuudelit oli pätkitty! En muista koskaan törmänneeni moiseen ratkaisuun, ja alkuun olin hieman hämmentynyt. Mutta itse asiassa tämä teki keiton syömisestä lusikan ja tikkujen kanssa aika miellyttävän kokemuksen. Ehkä tätä kuitenkin kannattaisi kysyä asiakkaalta tilauksen yhteydessä.

Bistro DinDín
Tuomiokirkonkatu 38 C
Tampere

ma–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su 12–20

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset