VG Wok Kaleva

"VG Wokin Banh mi -patonki on erittäin pätevä ja tasalaatuinen, ehdottomia ruokasuosikkejani."

23.9.2021

Tutustuin VG Wok -ketjuun ensimmäisen kerran Turussa jo yli viisi vuotta sitten rakkaan ystäväperheen kanssa Raunistulassa. Tykästyin heti! Paikan päällä olen päässyt käymään vain tuon kerran, mutta useasti olen saanut ystäviltä tuomisina ruokaa kesken työpäivän Turun kirjamessuilla. Parissa muussakin pisteessä olen kerennyt käydä Turussa ja Helsingissä, ja etenkin banh mi -patongit ovat olleet lähellä sydäntäni.

Olikin ilon ja onnen päivä, kun Tampereella kuultiin paikallisen VG Wokin perustamisesta Kalevaan viime vuoden syksyllä. Itse pääsin paikalle joulukuussa nauttimaan patongista ja kevätkääryleistä, ja tammikuussa haimme vaimon kanssa kotiin patongit, kevätkääryleitä ja goi-salaattia. Hyvän kurkun Samulin järjestämillä kaverikutsuilla pääsimme maistelemaan paikan ruokia monipuolisemmin: salaatin lisäksi oivallisia kesäkääryleitä sekä paria currya. En ollut Turun ensivisiitin jälkeen syönyt ”pääruokia”, ja ihan hyviähän ne olivat, mutta silti suosikkini löytyvät alkuruokapuolelta. Patonki on tullut tilattua kaverin kautta moneen otteeseen roolipelisessioihin, ja VG Wokista sukeutuikin välillä suorastaan peliporukan hovitoimittaja.

Koska käynnit olivat osuneet ravintolasulkujen aikaan ja blogin arviotauolle, varsinainen arvio oli antanut odottaa itseään. Nyt kuitenkin oli sen aika, kun Tampereella käydessämme olimme vihdoin sopivaan aikaan Kalevan suunnalla. Tilasin tutun kolmikon: patongin, keväkääryleet ja goi-salaatin.

Ensimmäisen kevätkääryleen ahmin kärsimättömästi (liian) kuumana autossa (auts auts), ja se oli aivan yhtä hyvää kuin muistin. Hyvän kurkun vakilukijat tietävät, että rakastan tätä ruokalajia, mutta harvoin sitä saa kunnollisena. Ehdoton suosikkini on edelleen tamperelainen Tu Huong -kioski Pyynikintorilla, ja oivallisia eksemplaareja olen löytänyt suosikkivietnamilaisestani Fly Fusion Cafésta Helsingissä sekä tamperelaisesta Món Việtistä  – yllättäen myös stadilaisen Junky Veganin listalta. Minusta VG Wok pääsee tosi likelle Tu Huongia: kääryleissä on ruokaisuutta ja hieno juuresmainen aromi ehkä retikasta, mikä nostaa annoksen ihan uudelle tasolle. Talon makea chilikastike on myös tavallista hieman tulisempaa, mikä kohottaa makua entisestään.

Banh mi -patonki oli jälleen herkkua. Tietenkään yksikään ei voi vetää vertoa ihmeelliselle kokemukselle Brooklynissa, ja ehkä paras kotimainen banh mi -elämys oli aikanaan Tampereen Laukontorilla yhden kesän kioskilla, jossa pari kaveria väsäsi huumaavan hyviä patonkeja. Mutta VG Wokin versio on erittäin pätevä ja tasalaatuinen, ehdottomia ruokasuosikkejani. Ohuissa soijasuikaleissa on makua ja suuntuntumaa, ja pinnasta paistettu tofu on sille hyvä kumppani.

Raikas goi-salaatti oli vielä parempaa kuin muistin! Minttu antaa makuun ystäväni sanoin hyvää ”yläpäätä” ja toimii erinomaisesti patongin vahvan korianterin maun kumppanina, ja happoisuus leikkasi nyt hyvin kääryleiden rasvaisuutta. Tämä kolmikko on erinomainen, monipuolinen ja täyttävä yhdistelmä, ja hinnat ovat edelleen varsin huokeat.

Korona-aika on ollut täynnä surkeita uutisia ruokarintamalta, mutta onneksi jotain hyvää uuttakin syntyy.

VG Wok Kaleva
Joukahaisenkatu 3
Tampere

ma suljettu
ti–pe 11–18
la–su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , , , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset