Lie Mi Tampere

"Shanghai tacos -annos toimisi hyvin myös alkupalana jaettavaksi kahdelle henkilölle."

21.9.2021

Kävin viimeksi Tampereen Lie Mi -ravintolassa arvioreissulla lokakuussa 2019, ja tein saman tien kokoavan arvion useasta käynnistä (ajalta, jolloin blogi oli rakennustyömaana). Sittemmin en ole poikkeusaikoina päässyt käymään paikalla kertaakaan, eikä ole tullut edes noutoannoksia tilattua – maalla kun asun. Paluu on ollut mielessä, ja kun Hyvän kurkun konehuoneen Samuli oli juuri vinkannut ”Shanghai tacos” -annoksesta, asia oli tuoreena mielessä. Nyt sattui olemaan pari tuntia ennen junan lähtöä kohti anoppilaa, ja sen verran hyvä päivä oli takana, että teki mieli käydä kunnon illallisella.

Juhlatuulella päädyin tilaamaan alku- ja pääruoan ja lasillisen tähän makumaailmaan sopivaa puolikuivaa valkoviiniä: alkuruoaksi kesäkääryleet, pääruoaksi mainitut tacot. Tilatessa täällä täytyy muistaa pyytää annokset erikseen vegaanisina. Palvelu oli osaavaa ja ystävällistä, ja vegaaniseksi muunnettavista annoksista sai hyvin tietoa.

Kesäkääryleissä oli tofua, nuudeleita, kurkkua salaattia ja hieman yrttejä, ja dippikastikkeina soijaa ja jokin paksumpi makea soosi. Oikein hyviä kääryleet olivat, vaikkeivät ne parhaimpiin kokemuksiin lukeudukaan. Esimerkiksi Món Việtin kääryleet olivat selvästi parempia vahvemmalla yrttisyydellään sekä paremmalla dipillään, jotka ovat ruokalajin olennaisimmat ulottuvuudet. Oikein hyviä kuitenkin. Tosin valitsemani pääruoan kanssa tämä oli vähän toisteinen valinta. Se oli kuitenkin tietysti vain oma mokani.

En muista, onko Shanghai tacos -annosta ollut listalla aiemmin, tai olenko vain jättänyt sen huomiotta, tai eikö sitä ole saanut vegaanisena. Joka tapauksessa sehän oli erittäin mielenkiintoinen! Annoksen pohjana on samantyylinen lätty kuin Salsalladan tacoannoksessa. Täytteenä on paistettua pehmeää tofua, monipuolisesti ituja ja muita kasviksia, paahdettua sipulia, seesaminsiemeniä ja chiliä. Paketti on iso, mutta minun leipälävelläni sen syöminen taco-tyyliin taittaen onnistui kyllä. Tykkäsin annoksesta kovasti, joskin jokin esimerkiksi pähkinäinen kastike olisi täydentänyt elämystä. Annoksen pohjalla oli kyllä jonkinlaista soosia, ja sieltä haukatessa maku oli täyteläinen, mutta näin isossa käärössä välillä tuli taas lähinnä tofua ja ilmavia raikkaita kasviksia, jolloin makua jäi uupumaan. Täytyy sanoa, että tämän ja Salsalladan annosten välillä valitsisin jälkimmäisen – joskin se on tapashenkinen annos eikä pääruoka.

Tästä huolimatta tämä on ehdottomasti suositeltava annos, jonka tilaan varmasti uudelleenkin. Annos itse asiassa toimisi hyvin myös alkupalana jaettavaksi kahdelle henkilölle. Muiden pääruokavaihtoehtojen kanssa vegaanisten annosten valikoima on mukavan monipuolinen. Lie Mi on aivan olennainen osa Tampereen tämänhetkistä vegaanista tarjontaa.

Lie Mi
Hämeenkatu 14
Tampere

ma–to 11–21
pe 11–22
la 12–22
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset