Itsudemo

"Udon-nuudelit olivat kylmiä ja limaisia ja jättivät suuhun ällöttävän rasvaisen ja tunkkaisen maun."

16.8.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin jättänyt sushibuffeteissa käymisen suosiolla, sillä minulla oli ollut tarpeeksi surkeita kokemuksia – vierailu eräässä tamperelaisessa ravintolassa jätti ruikulimahan lisäksi jälkeen pitkän aikaa kestäneen sushikauhunkin. Onneksi sittemmin löytyi hyviä sushiannoksia tarjoavia ravintoloita, ja viimein Helsingissä Luckiefun’s pyyhki pois buffetkauhunkin. Kävimme ravintolassa vaimon kanssa taannoin, ja hänkin ihastui. Niinpä päätimme kesällä, että olisi aika kokeilla vuosien tauon jälkeen sushibuffetia Tampereellakin.

Kaupunkiin nimittäin oli avattu helmikuussa uusi ravintola Itsudemo, jonka valikoimaa ja laatua useat tuttavat ovat kehuneet. Ravintola keskittyy nimenomaan buffetiin. Avajaisviikolla paikkaa kehuttiin paljon Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä (varmasti etenkin siksi, että silloin lounaan sai puoleen hintaan).

Alku lupasi hyvää. Kun kyselin annosten vegaanisuudesta, tarjoilija selitti minulle ne perinpohjaisesti – lämpimällä puolella ruuissa oli myös vegaanimerkinnät! Valikoima oli sushipuolella mukavan laaja, ja sieltä aloitimmekin.

Kasvissushit on erotettu omaksi osastokseen. Tällä kertaa vain yksi ei ollut vegaaninen. Ilokseni huomasin, että salaattipöydässä oli wakamea, ja yllättävästi myös kimchi oli vegaanista! Otin niitä aimo läjät ja kylkeen valikoiman susheja. Wakame oli hyvää, samoin kimchin kaali, joskin kimchikastike itsessään ei ollut hyvää – se oli hieman rakeisen ja tunkkaisen makuista (olemme itse tehneet kimchiä muutaman kerran, enkä keksi, mistä rakenne oli peräisin). Myös misokeitto oli tällä kertaa vegaanista. Se ei ollut erityisen hyvää, mutta mukavalta se maistui sushien vastapainona. Ravintola tarjoaa myös ohrateetä, josta pidän.

Sushit olivat mielestäni keskitasoa parempia, mutta missään nimessä ne eivät olleet Luckiefun’s -ravintolan tasoa ja valovuosien päässä Umamin tai Maka Sushin mauista. Vaimon annokseen osui muutamia, joiden merilevä oli purukumimaista Marusekin (sittemmin lopettanut) kokemusten tapaan. Minulla ei ollut sellaisia valituksen aiheita, ja pidin kovasti suurista uramakeista, joiden sisällä oli tofua, kaalia, salaattia ja muita herkkuja. Yllätyksekseni banaanitäytteinen kiwillä päällystetty uramaki oli myös hyvää, mutta mansikan kanssa banaani meni niin överiksi, että sitä en kokeilisi uudestaan.

Silti sushien riisi oli keskinkertaista: ei huonoa, mutta siitä puuttuivat olennainen etikkaisuus ja oikea koostumus. Sushien jälkeen olin kuitenkin kohtuullisen tyytyväinen: vaikka paikka ei nousisi suosituslistalle, saattaisin tulla joskus lounastamaan. Illalla ja viikonloppuina buffet on nimittäin todella kallis (19€).

Retki lämpimien ruokien pariin pilasi kuitenkin kaiken. Tempurat olivat mauttomia ja rasvaisia. Udon-nuudelit olivat kylmiä ja limaisia ja jättivät suuhun ällöttävän rasvaisen ja tunkkaisen maun (se kismitti, koska rakastan udonia). Kevätkääryleet olivat peruskamaa, jota saa pakastealtaasta. Mainittakoon myös, että 17.7. ravintola oli luvannut tarjoavansa nyhtökauraa kuukauden ajan iltabuffeteissaan. Ei näkynyt, kuten ei mitään muutakaan proteiinipitoista. Tästä tuli vain pahalle tuulelle, ja ruoka antoi kuulla itsestään myöhemminkin päivän mittaan.

Tuskin palaan, ja jos palaan, edullisempaan lounasaikaan ja syömään vain susheja. Todennäköisesti menen kuitenkin Umamiin tai Maka Sushiin. Syön mieluummin hyvää kuin mätän heikompaa buffetista.

Itsudemo
Hallituskatu 20
Tampere

ma–pe lounas 11–16.30, ilta 16.30–21
la 12–21
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset